Федоров розповів, як Мінцифри вирішуватиме проблему неякісного Інтернету в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоров розповів, як Мінцифри вирішуватиме проблему неякісного Інтернету в Україні

Казна та Політика
427
Вже наступного року понад 10 тисяч об’єктів соціальної інфраструктури підключать до якісного Інтернету – це і лікарні, і школи.
Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
“Наше міністерство з’явилося лише минулого року, і взагалі тільки з’явився орган, який фокусується на цій проблемі (неякісного Інтернету. – Ред.). За останні чотири місяці, від липня, 1,7 млн українців отримали доступ до 4G. Це завдяки програмі операторів і президенту. Ми почали фокусуватися на проблемі інтернету, багато інвестуємо саме у контроль якості. Наступного року понад 10 тисяч об’єктів соціальної інфраструктури підключать до якісного Інтернету – це і лікарні, і школи”, – заявив Федоров.
Плани на наступний рік. Міністерство буде фокусуватися на дорогах, на важливих трасах, а цього року фокусувалися на маленьких містечках, селах, де взагалі не було Інтернету.
“Поки ми продовжуємо розвивати 3G, 4G. Ми почали наукову дослідницьку роботу щодо 5G. Наприкінці наступного року плануємо продавати перші ліцензії, щоб оператори могли купувати і розгортати. У 2021 плануємо розгорнути кілька тестових майданчиків, де можна буде протестувати 5G”, – поділився планами міністр цифрової трансформації.

Довідка Finance.ua:

  • У світовому рейтингу швидкості інтернету Україна посідає 58-му сходинку за швидкістю кабельного інтернету.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас