14:06 17.07.2018

Україна програла апеляцію в британському суді у справі "Укртатнафти"

2 хв читати
Україна програла апеляцію в британському суді у справі "Укртатнафти"

Королівський суд Лондона 13 липня відхилив апеляцію України з питання визнання і виконання на території Великої Британії рішення Міжнародного комерційного арбітражу щодо стягнення з України на користь російської "Татнафти" $112 млн (і відсотків) у справі "Укртатнафти", пише Enkorr.

При цьому Enkorr посилається на копію рішення суду, якою володіє галузеве видання.

Як повідомлялося, "Татнафта" розпочала арбітражний розгляд проти України у 2008 році відповідно до російсько-української угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій через ситуацію навколо "Укртатнафти".

"Укртатнафта" створена відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій "Укртатнафти" належали структурам, наближеним до "Татнафти", міністерство майна Татарстану володіло 28,7788% акцій, ще 8,6% акцій належали безпосередньо "Татнафті". Однак у результаті судових розглядів в Україні частка татарстанських акціонерів у НПЗ була практично обнулена, а у підприємства з'явилися нові акціонери, близькі до групи Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

У 2014 році Міжнародний арбітраж виніс рішення на користь "Татнафти" і зобов'язав Україну виплатити російській компанії компенсацію в розмірі $112 млн, а також відсотки. Того самого року Україна ініціювала провадження в Апеляційному суді Парижа з метою скасування цих двох арбітражних рішень. Наприкінці 2016 року Апеляційний суд Парижа залишив чинними два арбітражних рішення, що зобов'язують Україну виплатити "Татнафті" зазначену суму.

У свою чергу "Татнафта" в квітні 2017 року подала клопотання до Високого суду Лондона й Арбітражного суду Москви щодо примусового виконання рішення міжнародного арбітражу.

Суд Лондона наприкінці липня 2017 року визнав рішення Міжнародного арбітражу, Україна спробувала його оскаржити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

Більше половини українців не відкладають гроші на “чорний день”: опитування Rakuten Viber

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА