13:13 20.01.2021

Кабмін запропонує ВР упровадити механізм скринінгу іноземних інвестицій у стратегічні об'єкти

1 хв читати
Кабмін запропонує ВР упровадити механізм скринінгу іноземних інвестицій у стратегічні об'єкти

Кабінет Міністрів запропонує Верховній Раді впровадити механізм скринінгу іноземних інвестицій у суб'єкти господарювання стратегічного значення.

Відповідний законопроект "Про здійснення іноземних інвестицій у суб'єкти господарювання, що мають стратегічне значення для національної безпеки України" уряд затвердив у середу.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, ЄС у 2020 році почав застосовувати нове законодавство, яке встановлює механізми перевірки прямих іноземних інвестицій у контексті безпеки, тоді як в Україні відсутні перевірки інвестицій у контексті національної безпеки.

"Країни, які не мають такого механізму, будуть зобов'язані подавати щорічний звіт про надходження прямих іноземних інвестицій", - пояснили автори законопроекту.

Документ, зокрема, пропонує встановити, що суб'єкт господарювання стратегічного значення - це підприємство (юридична особа), яке в останні три роки веде хоча б один із видів діяльності стратегічного значення. До таких видів, зокрема, пропонується віднести космічну сферу, авіацію, торгівлю і виробництво боєприпасів, криптографію, використання ядерної енергетики тощо.

Іноземний інвестор, який хоче укласти угоду з таким суб'єктом господарювання, зобов'язаний отримати погодження здійснення інвестиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА