RU
 

Підсумки 02.08: Скандал у притулку, НП з туристамиСюжет

Корреспондент.net,  3 серпня 2018, 06:59
0
607
Підсумки 02.08: Скандал у притулку, НП з туристами
Фото: The jizn
Діти розповіли про насильство в притулку на Волині

Діти з притулку на Волині звинуватили керівництво в домаганнях; українські туристи застрягли в Італії. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

У РФ розробили новий маршрут Північного потоку-2 в обхід Данії

Компанія Nord Stream-2 AG, що є оператором проекту Північний потік-2, розробила маршрут газопроводу в обхід Данії без подорожчання для проекту.

"Ми розробили вже альтернативний маршрут, для Nord Stream-2 AG не потрібно додаткових дозволів. Загальна вартість проекту залишиться колишньою, як і йшлося під час запуску проекту - вона становить 9,5 млрд євро", - повідомив виконавчий член ради директорів австрійської нафтогазової компанії OMV Манфред Лейтнер.

ГПУ завершила розслідування стосовно Савченко та Рубана

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив завершення слідства щодо народного депутата Надії Савченко та керівника Центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимира Рубана. За його словами, прокуратура має у своєму розпорядженні всі необхідні докази провини підозрюваних.

На полігоні під Києвом силовики продемонстрували арсенал нібито вилученої зброї і боєприпасів у Рубана, які він у змові із Савченко мав намір використовувати для теракту в центрі Києва.

Україна різко скоротила імпорт газу з ЄС

За сім місяців 2018 року Україна скоротила імпорт природного газу на 31,5%, або на 2,56 млрд куб. м, - до 5,578 млрд куб. м, свідчать дані Укртрансгазу.

За вказаний період було імпортовано 3,57 млрд куб. м газу по Словацькому газотранспортному коридору, а також з Польщі та Угорщини - 0,43 млрд куб. м і 1,57 млрд куб. м, відповідно.

Патріарх Філарет вирішив відібрати всі храми УПЦ МП

Після визнання єдиної Української православної церкви вся нерухомість Московського патріархату перейде у власність УПЦ. Про це заявив предстоятель УПЦ КП - патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

"Держава передала свою власність в користування українській церкві Московського патріархату. Але коли буде тут українська церква визнана, то Лавра -і одна, і друга - будуть передані українській церкві", - наголосив він.

В УПЦ МП назвали такі заяви "абсурдними і безглуздими з юридичної точки зору".

У дитячому притулку на Волині спалахнув сексуальний скандал

У десяти дітей притулку в місті Рожище Волинської області виявили сліди побоїв і крові на одязі. Ще троє дітей заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи.

Керівника дитячого притулку усунули. Стосовно нього обирається запобіжний захід.

Українські туристи другий день не можуть вилетіти з Італії

Українські туристи не можуть вилетіти з італійського Ріміні в Одесу. Авіарейс ANR5992, який 1 серпня повинна була виконати компанія YanAir, перенесений на 3 серпня, повідомив туроператор Join Up.

Також перенесений день вильоту рейсу ANR5991 в зворотному напрямку - Одеса-Ріміні. Рейси відкладено через якісь технічні причини, про які повідомили в авіакомпанії.

ГПУ завершила розслідування розстрілів на Майдані

Слідство у справі розстрілів людей на Майдані в лютому 2014 фактично завершено, хоча ще очікуються остаточні експертизи, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Крім того, фактично щодо усіх високопосадовців часів президентства Віктора Януковича отримано дозволи судів на проведення спеціального (заочного) розслідування.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 03.06: Зростання зарплат і полонені
СюжетНімеччина - Україна 0-0. Онлайн-трансляція товариського матчу
СюжетРішення Байдена. Перші удари по території Росії
СюжетПідсумки 02.06: Бої у Вовчанську і Саміт миру
За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: секс-скандалыУПЦ МПприютСеверный потокФиларет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі