07:25 28.08.2018

У Криму не залишилося українських шкіл

1 хв читати
У Криму не залишилося українських шкіл

В окупованому Криму зникли всі школи з українською мовою навчання, а кількість шкіл з кримськотатарською скоротилося більш ніж у два рази, передає інтернет-видання "Радіо Свобода".

"З семи українських шкіл, які працювали до моменту окупації Криму, не залишилося жодної. Всі школи переведені на російську або на змішану мову навчання, де є класи з українською мовою навчання. Але більшість класів - з російською мовою навчання", - розповів активіст українського культурного центру в Криму Леонід Кузьмін.

У свою чергу член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв додав, що на півострові з 16 шкіл з кримськотатарською мовою навчання залишилося сім.

"За офіційними даними так званого міністерства освіти, науки і молоді Криму, в 2017-2018 роках функціонує сім муніципальних освітніх установ з кримськотатарською мовою навчання, чотири - з російською та кримськотатарською мовами навчання і п'ять освітніх установ, які змінили статус школи кримськотатарської мови навчання на загальноосвітні установи, тобто без визначення мови навчання", - зазначив Е.Барієв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА