11:00 13.03.2020

Осіб, які контактували з другим хворим коронавірусом у Чернівецькій області, встановлено

2 хв читати
Осіб, які контактували з другим хворим коронавірусом у Чернівецькій області, встановлено

Осіб, які контактували з другим інфікованим коронавірусом Covid-19 у Чернівецькій області, встановлено, повідомив на брифінгу голова ОДА Сергій Осадчук.

"Дружина інфікованого буковинця наразі також перебуває на обсервації. Вона почувається добре, немає жодних симптомів ... Інших підтверджених випадків немає. Всі контактні особи встановлені. Йдеться про людей старшого віку. ... Великого кола осіб, які мають потрапити під ретельний догляд, саме у зв'язку з цим випадком, сьогодні немає", - поінформував голова ОДА.

Осадчук також попросив жителів області утриматися від широких контактів і від відвідування місць із великою кількістю людей і повідомив про впровадження в області додаткових обмежувальних заходів.

За його словами, вчора ввечері на засіданні обласної комісії з ТЕБ та НС було ухвалено низку обмежувальних заходів для мінімізації контактів людей одне з одним. "Тобто до тих обмежувальних заходів, упроваджених урядом України до 3 квітня, ми посилюємо обмежувальні заходи. Зокрема для всіх спортивних комплексів, для басейнів, лазень, великих розважальних центрів", - зазначив Осадчук.

Крім цього, ОДА звернулася до жителів області, які щойно повернулися з-за кордону, з проханням вжити заходів щодо самоізоляції, щоб уникнути поширення коронавірусу.

"Ми просимо всіх людей, які протягом минулих 3-4 тижнів повернулися з країн, де зафіксовано поширення вірусу, вжити заходів щодо самоізоляції, оскільки ми маємо підтверджений факт, що мандрівник може переносити інфекцію, але не захворіти", - наголосив голова Чернівецької ОДА.

Він додав, що тепер, з урахуванням встановленого 12 березня випадку захворювання коронавірусом у чоловіка, який не виїжджав із країни, "є всі підозри й підстави говорити про те, що можливі й інші носії, які під час перетину кордону не мали симптомів хвороби".

Крім того, Осадчук не виключає в майбутньому проведення консультацій з урядом про обмеження пересувань територією області, якщо кількість хворих корнавірусом на Буковині зросте.

Як повідомлялося, 12 березня в Україні зафіксовано два нові випадки коронавірусної інфекції - в жінки з Житомирської області та чоловіка з Чернівецької області, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України в Telegram-каналі "Коронавірус_інфо".

"Чоловікові з Чернівецької області 64 року, наразі його стан стабільний. Його дружина повернулася з Італії протягом останніх 14 днів, була єдиною людиною, з якою інфікований пацієнт тісно контактував", - ідеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

Загалом в Україні зафіксовано три випадки інфікування коронавірусом Covid-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет ПАРЄ визнав стирання української культурної ідентичності інструментом війни РФ проти України - Кравчук

Ворог найактивніший на куп'янському та покровському напрямках, на останньому інтенсивність боїв збільшилася майже вдвічі - Генштаб ЗСУ

Помер засновник і голова агентства "Інтерфакс-Україна" Олександр Мартиненко

Унаслідок авіаудару по Олексієво-Дружківці на Донеччині постраждали три людини, серед них дитина - ОВА

Мінвідновлення презентувало методологію оцінки корупційних ризиків у роботі органів місцевого самоврядування

Де Кроо сподівається, що 14 пакет санкцій для РФ буде ухвалено до кінця головування Бельгії в ЄС

Найближчими днями в більшості областей України дощитиме - Укргідрометцентр

Вишнівецький палац у Тернопільській області повернули у власність держави - Мінкультури

Швеція затвердила пакет допомоги для української енергетики на $61,6 млн - МЗС

Глави Міноборони ЄС обговорять можливість скасування заборони для України на застосування західної зброї по території РФ - Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА