Гнучкі смартфони з'являться в 2019 році і займуть близько 0,1% ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гнучкі смартфони з'являться в 2019 році і займуть близько 0,1% ринку

Технології&Авто
439
Ринок смартфонів близький до насичення, і для виробників потрібна нова і незвичайна ніша, якою обіцяє стати сфера випуску рішень з гнучкими екранами.
Гнучкі смартфони вийдуть у продаж вже в 2019 році і до кінця того ж року захоплять близько 0,1% ринку.
Поширення гнучких моделей відбуватиметься поступово – до рівня близько 1,5% ринку в 2021 році.
У минулому були спроби використовувати гнучкий дизайн смартфонів, що вимагало встановлення двох дисплеїв і, що важливо, тільки деякі моделі мали комерційний успіх. Розробка гнучких екранів AMOLED відкриває шлях до моделей- «розкладачок» з одним дисплеєм. Головну роль в появі нових технологій виробництва гнучких екранів відіграє Samsung.
Samsung страждає від насичення ринку в цілому сильніше від інших виробників (чим вище заліз, тим сильніше вдарятися при падінні). Звичайні AMOLED вже не так приваблюють публіку як раніше, китайські моделі тіснять знизу, а колишні моделі ринкової поведінки звузили простір для маневру до розмірів пляшкового горлечка. Необхідно щось справді незвичайне, чим можуть стати складані екрани (і смартфони). Samsung обіцяє стати першим виробником, який в 2019 році почне поставляти на ринок гнучкі смартфони.
Незважаючи на зацікавленість виробників, це будуть продукти на ранній стадії розробки. Іншим обмеженням стане те, що гнучкі дисплеї поки випускає і буде випускати тільки один виробник – Samsung.
Це ставить в підпорядковане становище інших гравців ринку, які проявлять бажання вийти на ринок гнучких пристроїв. В першу чергу це стосується Huawei, LG, Google і Lenovo, які вже, так чи інакше, заявили про себе як про розробників смартфонів з екранами, що згинаються. Аналітики не беруть до уваги китайців.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас