У Саудівській Аравії побудують місто без машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Саудівській Аравії побудують місто без машин

Світ
1114
Влада Саудівської Аравії на березі Червоного моря запланувала будівництво нового екологічного міста, головною особливістю якого стане повна відсутність автомобільних доріг і відповідно машин в ньому.
Як повідомляє Dezeen, новий проєкт The Line матиме протяжність в 170 км. Лінійне місто будуватимуть в рамках комплексу Neom. На його фінансування уряд, державний інвестиційний фонд і місцеві меценати залучили близько $ 500 млрд.
За задумом авторів проєкту, в новому місті будуть проживати мільйон осіб. Вся інфраструктура буде розміщена блоками, так що будь-який житель зможе дістатися до школи, магазину або лікарні пішки хвилин за п’ять. Також все місто буде оточене зеленою зоною, до якої дістатися можна також хвилин за п’ять.
Доїхати з одного кінця в інший можна за допомогою метро. Вся поїздка повинна займати не більше ніж 20 хвилин.
Життя міста забезпечуватиме зелена енергетика, що дозволить зберегти екологію. Крім того, нові технології благополучно позначаться на економіці країни, яка базується головним чином на експорті нафти.
«Навіщо жертвувати природою заради розвитку? Ми повинні перетворити концепцію звичайного міста на футуристичне», — заявив наслідний принц Мухаммед ібн Салман.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас