19:33 12.06.2019

Конкурс на розробку "Дельфіна" за УРП можуть переоголосити, якщо аналіз заявок продемонструє неспроможність конкурсантів освоїти ділянку

2 хв читати

Конкурс на розробку вуглеводневої ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на підставі угоди про розподіл продукції (УРП) може бути переоголошений у разі, якщо аналіз поданих 12 червня заявок продемонструє неможливість конкурсантів освоїти родовище.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час спілкування з журналістами за підсумками засідання міжвідомчої комісії з УРП у Києві в середу.

"Якщо я як голова комісії побачу, що фірми не спроможні освоїти ділянку, то оголошу новий конкурс", - сказав міністр.

Як повідомлялося, міжвідомча комісія з організації укладення та виконання УРП отримала чотири заявки на участь у конкурсі з розробки ділянки "Дельфін" - від Caspian Drilling International Ltd., Frontera, Trident Black Sea і українського ПрАТ "Укрнафтобуріння".

Кабінет Міністрів 12 квітня 2019 року оголосив конкурс на розробку вуглеводнів у межах ділянки "Дельфін". Згідно з умовами конкурсу, термін подання заявок на участь у ньому становив 60 днів, що на 30 днів менше терміну, передбаченого для подання заявок на конкурс із дев'яти ділянок на суші. Експертна спільнота, зокрема представники проекту з енергетичної безпеки (ESP) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), неодноразово порушували питання щодо того, що 60 днів недостатньо для проведення потенційними учасниками конкурсу оцінки геологічної та юридичної інформації за цією ділянкою. На початку червня голова Адміністрації президента Андрій Богдан закликав Кабмін продовжити на 60 днів термін прийому заявок на участь у конкурсі щодо "Дельфіну".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА