16:41 13.05.2020

ВАКС розпочав розгляд по суті "справи Онищенка"

2 хв читати
ВАКС розпочав розгляд по суті "справи Онищенка"

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) розпочав розгляд по суті "газової справи", в якій фігурує колишній народний депутат України Олександр Онищенко.

"13 травня 2020 року у Вищому антикорупційному суді за участю прокурора САП відбулося перше засідання по суті у "газовій справі" про обвинувачення народного депутата України VII скликання та його фінансового директора", - йдеться в повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на сторінці у Facebook у середу.

У САП інформують, що під час засідання прокурор оголосив короткий виклад обвинувального акта, також і сторона обвинувачення, і один із захисників у справі виступили зі вступними промовами.

"Наступний розгляд, на якому виступлять інші два захисники, призначено на 10:00 14 травня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, досудове розслідування факту розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу за договорами спільної діяльності "Укргазвидобування", внаслідок якого державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало в грудні 2015 року.

У лютому 2019 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затвердили та направили до суду обвинувальний акт у "газовій справі" стосовно Онищенка та його фінансового директора.

Верховна Рада надала згоду на притягнення Онищенка до відповідальності, затримання і арешт 5 липня 2016 року. Однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив територію держави. Його оголосили в національний розшук 8 серпня 2016 року. За версією слідства, матір Онищенка є співорганізатором "газової схеми".

Загалом слідство встановило причетність до "газової схеми" 29 осіб. Наразі троє перебувають у розшуку. 15 обвинувальних актів стосовно 25 осіб направлено до суду, з них стосовно 11 осіб набув чинності обвинувальний вирок.

3 грудня німецькі правоохоронці затримали колишнього народного депутата України Олександра Онищенка, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі антикорупційної прокуратури (САП).

Раніше проект видання "Радіо Свобода" "Схеми" з посиланням на джерела в правоохоронних органах повідомив, що 29 листопада Онищенка затримали в м. Аахен (Німеччина) за запитом НАБУ і САП.

30 січня 2020 року Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) направив запит про надання міжнародної правової допомоги до ФРН - вручення повістки до суду обвинувачуваному в "газових схемах", затриманому раніше в Німеччині.

5 травня ВАКС доручив призначити безкоштовних адвокатів імовірному організаторові "газових схем" колишньому народному депутату України Онищенку та його спільниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА