15:49 06.06.2018

Кабмін дозволив ОСББ встановлювати лічильники без узгодження з постачальником компослуг

2 хв читати
Кабмін дозволив ОСББ встановлювати лічильники без узгодження з постачальником компослуг

Кабінет Міністрів України зобов'язав компанії-постачальники комунальних послуг повідомляти мешканців про намір встановити лічильники за два місяці до установки, а також дозволив співвласникам будинків встановлювати лічильники без узгодження з компанією-постачальником.

Відповідні зміни уряд прийняв у "Порядку інформування оператором зовнішніх інженерних мереж співвласників будинків про намір встановлення вузла комерційного обліку" на засіданні в середу.

"Ми переходимо до комерційного обліку і зобов'язали компанії, які постачають воду або тепло, встановлювати лічильники. Але ми також даємо право жителям зробити це самостійно, якщо вони цього хочуть. Тому я хотів би ще раз підкреслити, що компанії повинні повідомити власників (житла - ІФ) про намір встановити лічильник, про його вартість, про проектні роботи. І головне - якщо співвласники приймають рішення про самостійну установку лічильника, їм не потрібно отримувати жодних погоджень від компанії-постачальника послуг", - заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на засіданні Кабміну в середу.

За його словами, нові норми дозволять прискорити процес обліку компослуг, що в майбутньому дозволить економити на водо- і теплопостачанні.

Згідно з постановою Кабміну, оператор зовнішніх інженерних мереж зобов'язаний не менш ніж за два місяці повідомити мешканців про намір встановити лічильник. Власники будівлі, в свою чергу, можуть протягом двох місяців погодитися на установку лічильника або повідомити про намір встановити його на інших умовах, ніж пропонує компанія-постачальник послуг, або самостійно.

Г.Зубко також зазначив, що ця постанова важлива для реалізації закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА