RU
 

В ЄС озвучили очікування від переговорів щодо газу

Корреспондент.net,  19 січня 2019, 10:07
0
398
В ЄС озвучили очікування від переговорів щодо газу
Фото: Reuters
Переговори щодо газу відбудуться 21 січня

Другий раунд тристоронніх газових переговорів відбудеться 21 січня в Брюсселі через півроку після першої зустрічі в Берліні.

Брюссель чекає, що Україна і Росія візьмуть тверді зобов'язання досягти прогресу в питанні узгодження нового контракту на транзит російського газу через Україну в ЄС з 2020 року на переговорах січня. Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Зазначається, що другий раунд тристоронніх газових переговорів відбудеться за участю віце-президента ЄК Мароша Шефчовича, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, глави НАК Нафтогаз Андрія Коболєва, міністра енергетики Росії Олександра Новака і представника Газпрому Олександра Медведєва.

"Я вітаю той факт, що обидві сторони погодилися приїхати в Брюссель для проведення другого раунду переговорів на рівні міністрів. Я також вітаю присутність високопоставлених представників двох газових компаній. Відтоді, як ми вперше зустрілися в цьому форматі в Берліні, пройшло рівно шість місяців. Відтоді пройшли переговори на рівні старших експертів, і прийшов час підбити підсумки, визначитися, де ми перебуваємо в цьому процесі, а також обговорити подальші кроки з ключових параметрів, узгоджених в Берліні. Нам необхідні тверді зобов'язання обох сторін просуватися в цих переговорах вперед, враховуючи, що термін дії чинного транзитного контракту закінчується в кінці цього року", - заявив напередодні переговорів Марош Шефчович.

До початку переговорів у тристоронньому форматі, які ро о 15:00, Марош Шефчович проведе зустрічі в двосторонньому форматі з представниками обох сторін.

Очікується, що сторони обговорять результати тристоронніх переговорів на технічному рівні, які відбулися після першого раунду політичних переговорів, що відбулися 17 липня в Берліні, договір між РФ і Україною про взаємосумісність операторів системи транзиту, стан нинішніх поставок газу в ЄС і якими будуть наступні кроки.

Раніше в Нафтогазі заявили, що сумніваються в досягненні остаточних домовленостей на газових переговорах.


Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

 

Україна-Росія: газове питання
Україна не укладатиме угоди з РФ про транзит газу
СюжетТранзит із присмаком корупції. Слабкі місця газової угоди
СюжетГазові переговори: нова пропозиція ЄС і "пакетне" рішення РФ - DW
Міністр економіки ФРН заявляє про прогрес у спорі щодо транзиту газу
Порошенко: "Північний потік-2" робить ФРН залежною від Росії
СПЕЦТЕМА: Україна-Росія: газове питання
ТЕГИ: РоссияУкраинагазЕС
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі