08:44 02.05.2020

Бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє військових

2 хв читати
Бойовики 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені троє військових

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 24 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені четверо українських військовослужбовців, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів 1 травня троє українських воїнів отримали поранення", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у суботу вранці.

Як зазначається, противник обстріляв українські позиції з заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстрілював українські позиції неподалік Богданівки з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

Неподалік Водяного і двічі у Тарамчука противник застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Захисників Кам'янки бойовики двічі обстріляли з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Захисників Старогнатівки чотири рази обстріляли із застосуванням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а поблизу Гнутового і Лебединського вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Також поблизу Невельського зафіксовано використання ворожого автоматичного станкового гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики тричі вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил поблизу Кримського. Для обстрілів НЗФ використовували 28 мін 120-го калібру, підствольні гранатомети і стрілецьку зброю.

По околицях Південного і Миронівського противник випусти 14 мін 120-го калібру, а по українських позиціях неподалік Новотошківського двічі вів вогонь з мінометів 82-го калібру - 11 мін.

Населений пункт Хутір Вільний НЗФ обстрілювали з 82 мм мінометів, а неподалік Майського - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

У штабі також повідомили, що протягом поточної доби, 2 травня, зафіксовано дев'ять порушень бойовиками режиму припинення вогню, більшість з яких у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". За поточну добу в результаті обстрілу один український воїн отримав поранення.

Неподалік Хутора Вільного ворог тричі застосовував міномети. Загалом бойовики випустили по українських позиціях 8 мін 120 мм і 51 міну 82-го калібру.

Околиці Кримського ворог обстрілював з 120 мм міномета, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Оріхове противник двічі обстріляв з мінометів 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Українські позиції неподалік Південного загарбники обстрілювали з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил біля Авдіївки, використавши міномети 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий, троє постраждалих у результаті збройної російської агресії

У Харкові внаслідок падіння дерева постраждали дві жінки та дитина

На покровському напрямку воїни 47 ОМБр стримують щонайменше три бойові бригади РФ

На Покровском направлении воины 47 ОМБр сдерживают по меньшей мере три боевые бригады РФ – Сухопутные войска ВСУ

У Херсонській області в результаті обстрілів за минулу добу пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, є поранений

Окупанти за добу 290 разів ударили по Запорізькій області, задіяли РСЗВ

Сили оборони за добу знищили 1210 окупантів

Країни НАТО не підтримали створення фонду військової допомоги Україні на суму $100 млрд, обговорюють нову пропозицію

Окупанти за минулий день обстріляли шість громад Сумської області

РФ вивела в Чорне море один військовий корабель, в Азовському перебувають сім суден, зокрема три носії "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА