08:11 05.05.2019

США засудили ракетний обстріл Ізраїлю з сектора Гази і заявили про підтримку Тель-Авіва

2 хв читати
США засудили ракетний обстріл Ізраїлю з сектора Гази і заявили про підтримку Тель-Авіва

США засудили вчинений палестинськими бойовиками ракетний обстріл території Ізраїлю і підтримали відповідні ізраїльські удари, назвавши їх засобом самооборони.

"Сполучені Штати рішуче засуджують безперервний шквал ракетного обстрілу палестинськими рухами ХАМАС і "Ісламський джихад" з сектора Гази невинного цивільного населення і громад всього Ізраїлю. Ми закликаємо тих, хто несе відповідальність за насильство, негайно припинити цю агресію", - йдеться в поширеній заяві американського держдепартаменту.

У ній наголошується: "Ми стоїмо на боці Ізраїлю і повністю підтримуємо його права на самооборону в умовах цих мерзенних атак".

Як повідомлялося, напередодні армія оборони Ізраїлю атакувала 120 об'єктів у секторі Гази, пов'язаних з ХАМАС і бойовиками "Ісламського джихаду" у відповідь на масований ракетний обстріл ізраїльської території.

У секторі Гази під обстріл ізраїльських ВПС потрапила будівля місцевої редакції турецького інформагентства "Анадолу".

Кореспонденти агентства повідомили, що перед обстрілом почули попереджувальний постріл і покинули офіс. Після цього, за їхніми даними, по будівлі було завдано не менше п'яти ракетних ударів, потім вона зруйнувалась. Ніхто з журналістів і співробітників агентства не постраждав.

В Анкарі засудили цей інцидент.

"Ми різко засуджуємо ізраїльську атаку на офіс агентства "Анадолу" в секторі Гази", - заявив прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин.

Також із засудженням виступив глава МЗС країни Мевлют Чавушоглу, який заявив, що "Туреччина продовжить підтримувати палестинців, навіть якщо залишиться єдиною в світі країною, хто це робить".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА