19:25 02.02.2020

Джуліані міг допомогти Кличку зберегти пост мера Києва

2 хв читати
Джуліані міг допомогти Кличку зберегти пост мера Києва

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані в ході зустрічі з помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком міг просити його зберегти на посаді мера Києва Віталія Кличка, пише американська газета The New York Times.

Видання пише, що звільнення Кличка "відповідало б передвиборчій обіцянці Зеленського боротися з укоріненими в Україні інтересами і дозволило б йому замінити політичного противника лоялістів на одному з найважливіших постів країни. Але незважаючи на те, що кабінет Зеленського схвалив зміщення Кличка, він залишається там сьогодні, змушуючи своїх супротивників у тіньовому і прибутковому світі української муніципальної політики шукати відповіді на запитання, чи міг особистий адвокат Трампа схилити чашу терезів на його користь".

В інтерв'ю The New York Times Джуліані визнав, що обговорював пост Кличка на зустрічі з Єрмаком в Мадриді 2 серпня 2019 року. "Я сказав: "Я не знаю, я не в темі, але він, схоже, один із хороших хлопців", - сказав Джуліані, коли пригадував розмову.

При цьому адвокат Трампа додав, що це він "висловив свою думку, а не уряду, і грунтуючись на наших особистих відносинах" з Кличком.

Єрмак також визнав, що в ході зустрічі з Джуліані вони обговорювали долю Кличка. "Джуліані запитав, яке у мене думка про мера Віталія Кличка", - заявив він у коментарі The Times, уточнивши, що адвокат Трампа підкреслив в ході бесіди, що це питання "має розглядатися як спробу вплинути на нього".

За словами Єрмака, він сказав Джуліані, що він давно знає Кличка і що той користується підтримкою киян. "Це був кінець нашої розмови про Кличка", - сказав помічник президента.

"З огляду на складний і непрозорий характер української політики, незрозуміло, чи було втручання Джуліані вирішальною силою, що дозволяє меру зберегти свою посаду. Але зрозуміло, що він намагався", - резюмується в статті.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА