RU
 

Патруль місії ОБСЄ потрапив під обстріл на Донбасі

Корреспондент.net,  10 червня 2019, 10:32
0
109
Патруль місії ОБСЄ потрапив під обстріл на Донбасі
Фото: СММ ОБСЕ
Спостерігачів ОБСЄ обстріляли на Донбасі

Патруль місії ОБСЄ на Донбасі обстріляли зі стрілецької зброї. Ніхто зі спостерігачів не постраждав, повідомляє прес-служба місії.

 
Члени місії ОБСЄ піддалися обстрілу зі стрілецької зброї під час проведення моніторингу ситуації на Донбасі і опинилися в зоні обстрілу, заявила прес-служба місії. Інцидент стався в неділю, 9 червня.
 
Шість співробітників місії ОБСЄ на двох броньованих автомобілях перебували в радіусі 45 метрів від блокпоста сепаратистів поблизу Молодіжного, в частині Луганської області, непідконтрольній українській владі.
 
У другій половині дня до патруля підійшли два сепаратисти. Вони поспілкувалися зі спостерігачами і повернулися на блокпост. Через дві хвилини члени місії почули постріли, як мінімум, три кулі пролетіли за п'ять метрів над ними. Співробітники місії не постраждали і повернулися на свою базу в Кадіївку у так званій "ЛНР".
 
"У другій половині доби 9 червня патруль СММ у складі шести співробітників на двох броньованих автомобілях знаходився, приблизно, за 45 м на схід від блокпоста збройних формувань на відстані, орієнтовно, 1,2 км на південний захід від н. п. Молодіжний (непідконтрольний уряду, 63 км на північний захід від Луганська) з метою здійснення моніторингу ситуації безпеки. о 14:34 до патруля підійшли два члени збройних формувань. Після нетривалого спілкування з трьома спостерігачами, які перебували в автомобілі, вони повернулися на блокпост. О 14: 36 три члени патруля місії, які стояли в автомобілів, почули вогонь зі стрілецької зброї на відстані близько 200 м на південь. Потім вони почули, що, як мінімум, 3 кулі пролетіли з західного напрямку, приблизно, за 5 м над ними", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, що раніше штаб ООС повідомив про зрив розведення сил на Донбасі.
 
Своєю чергою, президент України Володимир Зеленський назвав умови зняття блокади з окремих районів Донецької та Луганської областей.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: донбассОБСЕобстрел
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі