RU
 

У Трампа розкрили подробиці затримання військової допомоги Україні

Корреспондент.net,  23 грудня 2019, 14:03
0
211
У Трампа розкрили подробиці затримання військової допомоги Україні
Фото: скриншот
У Білому домі прокоментували затримку допомоги Україні

У Білому домі заявляють, що рішення про затримку військової допомоги було прийняте раніше, ніж відбулася розмова між лідерами двох країн.

 
У Білому домі США заявили, що немає жодного зв'язку між припиненням виплати військової допомоги Україні і телефонною розмовою Трампа із Зеленським. Про це заявила представник адміністративно-бюджетного управління Білого дому Рейчел Семмель, передає в неділю, 22 грудня, CNN.
 
За її словами, рішення про припинення виплати 300 млн доларів військової допомоги Україні було встановлене до телефонної розмови між Трампом і Зеленським.
 
"Пов'язувати припинення допомоги з дзвінком нерозважливо. Як уже повідомлялося публічно, про припинення допомоги було оголошено на міжвідомчій нараді 18 липня. Висмикувати одну фразу з електронного повідомлення без прив'язки до контексту - це введення в оману і неточність", - повідомила представник Білого дому.
 
При цьому, представник меншини в Сенаті Чак Шумер заявив про необхідність викликати на допит у справі про імпічмент Трампа Майкла Даффі, який попросив Пентагон заморозити військову допомогу Україні.
 
Тим часом, згідно з опублікованим електронним листуванням представників адміністрації США і Міністерства оборони, Білий дім попросив Пентагон через 91 хвилину після телефонної розмови Трампа і Зеленського заморозити виплату 300 млн доларів Україні.
 
Нагадаємо, минулого тижня Палата представників підтримала імпічмент Трампа, визнавши його винним за двома звинуваченнями. Причиною для розглядів стала інформація про те, що американський лідер тиснув на Президента України Володимира Зеленського, вимагаючи розпочати розслідування стосовно сина Джо Байдена в обмін на розмороження військової допомоги.
 
Раніше стосовно Трампа офіційно висунули два основних звинувачення у справі про імпічмент: у зловживанні владою і перешкоджанні роботі Конгресу.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
Вибори у США
Трамп вимагає аби Байден пройшов тест на наркотики - ЗМІ
Трамп заявив, що не розглядає Ніккі Гейлі як свою віцепрезидентку
Кандидат у президенти США заявив, що паразит виїв частину його мозку
Байден може відмовитися від виборів на користь іншого кандидата - ЗМІ
Суд США виніс рішення щодо участі Трампа у виборах
СПЕЦТЕМА: Вибори у США
ТЕГИ: Импичмент ПрезидентаСШАУкраина-СШАТрамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі