07:27 02.02.2021

Японія просить ЄС сприяння у забезпеченні стабільних поставок вакцини проти COVID-19

2 хв читати
Японія просить ЄС сприяння у забезпеченні стабільних поставок вакцини проти COVID-19

Міністр закордонних справ Японії Тосиміцу Мотегі під час відеоконференції з виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом попросив посприяти країні у забезпеченні стабільних поставок вакцин проти COVID-19, повідомляють місцеві ЗМІ.

Під час онлайн-зустрічі міністр закордонних справ Японії заявив, що не хоче, щоб рішення про контроль експорту вакцин вплинуло на заплановані поставки вакцин з країн ЄС до Японії.

Зі свого боку, Домбровскіс зазначив, що ЄС зробить усе можливе, щоб вакцини доставлялися до Японії безперебійно, як і обіцяно за контрактом з виробниками.

Тим часом міністр у справах адміністративної реформи Таро Коно, який за сумісництвом є міністром, відповідальним за вакцинацію від коронавірусної інфекції, заявив у вівторок, що обмеження ЄС на експорт вакцин вже впливають на поставки в країну.

Він зазначив, що обмеження на експорт можуть призвести до затримок в японській кампанії вакцинації.

Через тривале зростання випадків зараження на COVID-19, японський уряд має намір у вівторок продовжити надзвичайний стан для Токіо і ще 9 префектур на один місяць до 7 березня.

Прем'єр-міністр Есіхіде Суга прийме остаточне рішення після заслуховування групи експертів.

Серед префектур, на які буде поширено надзвичайний стан - Канагава, Тіба, Сайтама, Айті, Гіфу, Осака, Кіото, Хего і Фукуока. При цьому з початкового списку будуть видалені префектура Тотігі і Окінава.

В умовах надзвичайного стану людей закликають утриматися від непотрібних прогулянок, а ресторани та бари просять закриватися раніше. Бізнесу пропонується перейти на дистанційну роботу, а відвідуваність великих заходів обмежена.

Токіо повідомило в понеділок про 393 випадки зараження коронавірусом, що є найнижчим показником більш, ніж за місяць. До того ж кількість пацієнтів з COVID-19 у важкому стані і летальних випадків, пов'язаних із цим захворюванням, залишається близькою до свого піку. Експерти в сфері охорони здоров'я попереджають, що потрібен час, перш ніж ситуація покращиться.

Японія відстає від інших країн у вакцинації проти COVID-19. Медичні працівники тут зможуть зробити щеплення тільки в кінці лютого. Після них - приблизно в квітні - планується почати вакцинацію людей віком 65 років і старше.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні оголошено масштабну повітряну тривогу через ракетну атаку РФ

Окупанти випустили по Харківщині 8 ракет - Синєгубов

У Харкові внаслідок ворожого удару перебито газопровід, спалахнула пожежа, 2 людей поранено

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА