RU
 

Підсумки 17.01: катастрофа в морі і перші дозиСюжет

Корреспондент.net,  18 січня 2021, 06:56
0
94
Підсумки 17.01: катастрофа в морі і перші дози
Фото: fleetphoto.ru
Біля берегів Туреччини в акваторії Чорного моря затонув український суховантаж Арвін

У Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин затонув суховантаж Arvin; у лютому очікується поставка в Україну 910 тисяч доз вакцини. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
У Чорному морі затонув суховантаж з українцями
 
На борту затонулого біля берегів Туреччини суховантажного судна Арвін були й громадяни України. П'ятьох моряків вдалося врятувати, двоє загинули. Судно перевозило вантаж із Грузії в Болгарію і було відправлене в порт Бартин через несприятливі погодні умови.
 
Пізніше ЗМІ опублікували імена українців, які входили до складу екіпажу суховантажу, затонулого в Чорному морі біля узбережжя Туреччини. Турецькі органи надають морякам необхідну медичну допомогу. Українські моряки знаходяться в державній лікарні міста Айдин. Стан їхнього здоров'я задовільний.
 
Радуцький назвав терміни початку вакцинації в Україні
 
В Україні вакцинація населення почнеться у другій половині лютого. Якщо під час випробувань буде підтверджена ефективність китайської вакцини на рівні 70%, в Україну, згідно з контрактом, завезуть 700 тисяч доз. Ще 210 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech Україна отримає в першій половині лютого в рамках ініціативи СOVAX.
 
В Україні пройшли місцеві вибори
 
У містах Бровари, Бориспіль та Новгород-Сіверський пройшло повторне голосування на виборах мерів. Проведення повторних виборів мерів у Борисполі і Новгороді-Сіверському обумовлене смертю переможців виборчих перегонів. Перевибори мера і міськради в Броварах міська ТВК призначила після того, як Київський окружний адміністративний суд визнав вибори в цьому місті такими, що не відбулися.
 
У Москві затримали Навального
 
У Москві Олексія Навального затримали після посадки літака. Під час проходження прикордонного контролю Навальним поліція заявила йому, що в разі відмови пройти з ними, до нього буде застосована сила. Навальний пішов з поліцейськими.
 
У світі кількість випадків зараження коронавірусом COVID-19 перевищила 95 млн осіб
 
США впевнено посідають перше місце за кількістю випадків зараження і смертей, пов'язаних з COVID-19. У країні діагностували більше 24,3 млн інфікованих. Померло більше 405 тисяч осіб. Одужали 14,3 млн американців. На другому місці із зараженнями йде Індія - там виявлено більше 10,5 млн заражень. Більш як 152 тисячі інфікованих померли.
 
Шведська компанія подала заявку на випробування препарату в Україні
 
Шведська біотехнологічна компанія Cyxone подала заявку на проведення в Україні випробувань своїх препаратів. Розробники хочуть залучити українців до другої фази клінічних випробувань ефективності препарату Рабексімод для хворих на ревматоїдний артрит при терапії COVID-19.
 
Рятувальники попередили про сніголавинну небезпеку на Закарпатті
 
За прогнозами Укргідрометцентру, 17-18 січня, у зв'язку з утриманням значних низьких температур повітря, на високогір'ї східної частини Закарпатської області зберігається значна сніголавинна небезпека (3-й рівень).
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 03.06: Зростання зарплат і полонені
СюжетНімеччина - Україна 0-0. Онлайн-трансляція товариського матчу
СюжетРішення Байдена. Перші удари по території Росії
СюжетПідсумки 02.06: Бої у Вовчанську і Саміт миру
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: МоскваТурцияШвецияЧерное мореЗакарпатьеснегморякикатастрофавакцинацияНавальныйфармацевтика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі