12:53 09.01.2020

Україна оцінює втрату доходів від запуску "Турецького потоку" в $450 млн - голова ОГТСУ

1 хв читати

Київ. 9 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Україна недоотримає близько $450 млн доходів на рік через запуск газопроводу "Турецький потік", повідомив генеральний директор ТОВ "Оператор газотранспортної системи України" Сергій Макогон.

"Ми шукатимемо нові ринки. Потужності цього газопроводу (південний напрямок - ІФ) ми пропонуємо іншим постачальникам, і якщо з'явиться ресурс газу в цьому регіоні, який буде економічно доцільним для імпорту в Україну, постачальники зможуть використовувати нашу ГТС", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Раніше Макогон зазначав, що транзит газу через Україну в Балканському напрямку з 1 січня 2020 року здійснюється тільки для потреб Румунії та Молдови. Болгарія, Туреччина та інші країни в цьому регіоні вже не отримують газ через Україну. В результаті зниження транзиту через Україну цього року становитиме близько 15 млрд куб. м.

Газопровід "Турецький потік" (TurkStream) безпосередньо з'єднує газотранспортну систему Туреччини з найбільшими запасами газу в Росії та забезпечує постачання енергоресурсів до Туреччини, Південної та Південно-Східної Європи. "Турецький потік" дасть змогу постачати в регіон до 31,5 млрд куб. м природного газу на рік. Газопровід працює вже з 1 січня 2020 року, забезпечуючи постачання російського газу в Болгарію і на захід Туреччини замість використовуваного раніше Трансбалканського маршруту (через Україну, Молдову, Румунію).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Підприємці готові долучитися до розроблення найкращих практик розвитку бізнесу, але Кабмін намагається їх не чути - голова київського "УДАРу"

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА