RU
 

Росія відповіла ЄС на санкції через Навального

Корреспондент.net,  22 грудня 2020, 12:12
0
785
Росія відповіла ЄС на санкції через Навального
Фото: wikipedia.org
МЗС РФ опублікувало заяву через санкції за Навального

Євросоюз ввів санкції у справі Навального ще в середині жовтня. Через два місяці Росія вирішила відповісти.

 
У відповідь на санкції Євросоюзу через справу про отруєння Олексія Навального Росія розширила санкційні списки представників країн ЄС, повідомляє МЗС РФ у вівторок, 22 грудня.
 
 
 
"У нього увійшли ті, хто причетний до нагнітання антиросійської санкційної активності в рамках ЄС", - йдеться в заяві.
 
"Відповідні вербальні ноти МЗС Росії, які інформують про цей крок, були вручені головам дипломатичних представництв ФРН, Франції та Швеції, а також направлені в представництво ЄС в Москві", - підкреслили в МЗС РФ.
 
Там відзначили, що "недружні акції з боку західних країн і надалі одержуватимуть адекватну відповідь". "Вважаємо категорично неприйнятним прийняття Європейським Союзом з подачі його провідних держав-членів незаконних обмежувальних заходів стосовно низки наших співвітчизників під приводом їхньої уявної причетності до інциденту з російським громадянином Навальним", - йдеться в заяві.
 
У зовнішньополітичному відомстві РФ зазначили, що країни, які виступили ініціаторами цього кроку, "не надали доказів у цій справі не тільки російській владі, не дивлячись на направлені нами неодноразові звернення на їхню адресу, але навіть своїм власним партнерам по ЄС".
 
"В обстановці поспіху і скритності Радою ЄС було прийняте конфронтаційне політичне рішення, що йде врозріз з міжнародно-правовими прерогативами РБ ООН і Гельсінськими принципами невтручання у внутрішні справи, співпраці між державами та доброчесного виконання зобов'язань із міжнародного права. А під це рішення Ради ЄС довільно версталися конкретні прізвища", - заявили в МЗС РФ.
 
Нагадаємо, в ЄС рішення про санкції за отруєння Навального прийняли 15 жовтня. У санкційний список включили шість російських чиновників, а також науково-дослідний інститут органічної хімії.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Санкції проти Росії
Названо країну ЄС, яка видала найбільше віз росіянам
До Києва прибув заступник міністра фінансів США
ЄС ухвалив новий санкційний режим проти РФ за порушення прав людини
ЗМІ: В ЄС ухвалили нові санкції проти росіян через смерть Навального
Євросоюз запровадив санкції проти Медведчука
СПЕЦТЕМА: Санкції проти Росії
ТЕГИ: РоссияЕСМИД РФсанкцииНавальный
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі