Швеція хоче покрити всю територію країни 5G до 2023 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція хоче покрити всю територію країни 5G до 2023 року

Світ
280
У Швеції регулятор зв’язку PTS провів аукціон частот, після чого очікується розгорнути повне покриття технології 5G протягом двох-трьох років.
Про це повідомляє Reuters.
Аукціон на частоти для швидкісного інтернету провели у вівторок. Він переносився двічі – у зв’язку з переглядом вимог до безпеки, а також судовим процесом за позовом китайської компанії Huawei.
«Було доступно багато частот, і аукціон був розроблений таким чином, щоб троє учасників могли отримати раціональну кількість частот в діапазоні 3,5 ГГц, а четвертий учасник тендеру міг отримати доступ до всього діапазону 2,3 ГГц без нових торгів», — прокоментував спікер регулятора PTS.
Доступ отримали компанії Telia, Tele2-Telenor, державна Teracom і Tre.
«Ми дуже раді, що аукціон відбувся зараз. Це дуже важливо для поширення покриття 5G і зміцнення Швеції як цифрової нації в найближчі роки», — сказав Стафан Окессон, технічний директор Telia в Швеції.
Загальна виручка склала 2,3 мільярда шведських крон (274,70 мільйона доларів).
«До кінця 2023 ми очікуємо, що більшість наших клієнтів матимуть високошвидкісний 5G», — сказав представник оператора Tre.
Tre, яка підписала контракти з Huawei на будівництво своєї мережі в Швеції, подала позов проти заборони китайської фірми. Справа, поряд з апеляційною скаргою Huawei, все ще перебуває на розгляді.
Huawei виступила проти аукціону, заявивши, що буде важко перезапустити аукціон, якщо згодом суд дійде висновку, що Умови аукціону були незаконними.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас