Apple наполегливо попросили піти з Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple наполегливо попросили піти з Китаю

Фондовий ринок
2640
Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп попросив корпорацію Apple залишити китайський ринок. І навіть пообіцяв нетривалу допомогу, якщо це буде зроблено: «Я можу надавати допомогу таким американським компаніям, як Apple, дуже короткий час, поки вони не зроблять того, що повинні зробити: ймовірно, піти з Китаю, тому що допомога триватиме дуже короткий час. Якби я їм не допоміг, у них були б великі проблеми».
Схоже, Білий дім сильно зачіпає активна робота одного з ключових технологічних підприємств в КНР, проти якої ведеться активна торгова війна. Особливо після повідомлень ЗМІ про контракт Apple з тайванським підрядником Quanta Computer. Передбачається, що американці будуть збирати ноутбуки Mac Pro на заводі в передмісті Шанхаю.
Це тільки виробництво. Однак не можна забувати, що Китай також є величезним ринком збуту. За різними оцінками, в 2018 році ця країна забезпечила до 20% доходу Apple.
Це все відбувається на тлі тотального знищення, яке намагається влаштувати Пекіну адміністрація Трампа. Вчора американський президент з гордістю заявив про те, що КНР втратила від торгової війни близько «$2 млрд за останні півтора місяці»: іноземні компанії переносять свої виробництва з Китаю через санкції США. З 1 вересня 2019 року Сполучені Штати запускають 10% мита на продукцію Піднебесної загальним обсягом до $300 млрд. А з 15 грудня того ж року включаться мита на окремі товари: смартфони, консолі, ноутбуки та ін.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас