Українці цього року подали понад 4 тисячі скарг на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці цього року подали понад 4 тисячі скарг на банки

Особисті фінанси
447
Національний банк України впродовж січня-серпня 2020 року отримав 4 354 скарги громадян на банки, з них 2% стосувалися персональних даних.
Про це свідчать дані НБУ.
“Здебільшого проблема щодо використання персональних даних стосується небанківських фінансових компаній. Упродовж липня-серпня 2020 року НБУ отримав 2 408 скарг громадян на їх роботу, з них 12% (295 скарг) стосувалися персональних даних”, – йдеться у повідомленні.
Також Національний банк отримує скарги щодо роботи банків із персональними даними громадян, але значно меншою мірою.
“Впродовж січня-серпня 2020 року регулятор отримав 4 354 скарги громадян на банки, з них 2% (100 скарг) стосувалися персональних даних. Проте, незважаючи на незначну з першого погляду кількість таких скарг, незаконне використання персональних даних є великою проблемою, а для її вирішення необхідне системне рішення двох регуляторів”, – сказано у повідомленні.
Нагадаємо, Національний банк України на початку 2020 року отримав повноваження на захист прав споживачів фінансових послуг. Це означає, що НБУ почав регулювати поведінку банків, а з 1 липня 2020 року – і небанківських фінансових установ, щодо їхніх клієнтів.

Довідка Finance.ua:

  • Від самого початку відносин з банком українці мають розуміти умови фінансової послуги. Для цього НБУ планує до кінця цього року встановити додаткові вимоги до договорів про надання фінансових послуг.
  • Тільки за липень 2020 року НБУ отримав 2532 письмові скарги. З цього числа 2096 – на фінансові компанії, ще 436 – на банки. Три чверті скарг – на досить грубі форми роботи фінустанов щодо своїх клієнтів.
  • На вебсайті Національного банку запрацювала тематична сторінка захисту прав споживачів фінансових послуг. Це розділ, де збирається корисна інформація та поради для клієнтів банків і небанківських фінансових установ.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас