15:38 21.12.2018

Небезпека російської агресії зберігається - Порошенко

2 хв читати
Небезпека російської агресії зберігається - Порошенко

Президент України Петро Порошенко констатує збереження небезпеки російської агресії, але українська влада вже наростила можливості для захисту територіальної цілісності держави й домоглася міжнародної солідарності для підвищення ціни можливої агресії РФ.

"На жаль, небезпека російської агресії поки що не зменшилася, але нарощено наші можливості, здійснено міжнародну солідарність - ви бачите, що в цих умовах наші партнери прийняли рішення про продовження санкцій", - сказав П.Порошенко на церемонії передання техніки державним концерном "Укроборонпром" Збройним силам України у п'ятницю в Озерному (Житомирська обл.).

Глава держави наголосив на наявності безперечних доказів різкого нарощування кількості Збройних сил Росії вздовж українсько-російського кордону та на території Азовсько-Чорноморського басейну.

"Рішучі дії щодо скорочення термінів бойового злагодження українських бригад, передислокація окремих бригад на місця ймовірного удару близько до Операції об'єднаних сил, уздовж Азовського узбережжя чітко продемонстрували, що в разі широкомасштабної агресії сильно збільшиться ціна, яку Росія заплатить за ці абсолютно авантюрні та безвідповідальні дії", - сказав президент.

Він зазначив, що сьогодні українському народу можна продемонструвати мобільні можливості Збройних сил України, що зробив оборонно-промисловий комплекс, керівництво ЗСУ для відсічі російському агресора.

"Саме завдяки ефективним і швидким діям керівництва держави, керівництва Збройних сил України, Ради національної безпеки та оборони, уряду, Верховної Ради ми на сьогодні різко наростили можливості захисту суверенітету, територіальної цілісності та незалежності нашої держави на основний напрямах можливого удару російського агресора", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА