15:07 13.06.2019

Танкер японської компанії двічі обстріляли в Оманській затоці

2 хв читати

Судно Kokuka Courageous, що належить зареєстрованій у Панамі компанії з Японії, двічі зазнало обстрілу в четвер, заявив каналу CNN представник компанії.

Тип використаних боєприпасів наразі не встановлено. Про те, хто чинив обстріли, теж не повідомляється.

За словами співрозмовника CNN, перший заряд вразив корпус танкера вище ватерлінії, і судно загорілося. Після влучення в нього другого боєприпасу всіх членів екіпажу - 21 філіппінця - евакуювали на інше судно.

Він зазначив, що небезпеки затоплення танкера наразі немає.

Зі свого боку норвезька компанія Frontline спростувала поширені раніше іранськими ЗМІ повідомлення про те, що інше атаковане судно - Front Altair - нібито пішло на дно.

Раніше надходили повідомлення, що два нафтові танкери зазнали нападу в Оманській затоці. За даними іранського телеканалу Press TV, в Оманській затоці вранці в четвер пролунали два вибухи.

Агентство Bloomberg із посиланням на джерела в порту Ель-Фуджайра в ОАЕ повідомляє, що в Оманській затоці горить танкер Front Altair. Сигнал про лихо з танкера, зазначає агентство, надійшов до Ель-Фуджайра, місце розташування самого танкера агентство не називає.

Також Bloomberg повідомляє, що внаслідок атаки постраждав танкер, який прямував із Саудівської Аравії до Сінгапуру. ЗМІ повідомляють, що йдеться про танкер Kokuka Courageous.

В Ірані повідомили, що прийшли на допомогу 44 морякам, які зазнавали лиха в Оманській затоці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА