09:04 13.07.2019

У Києві невідомий вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета

3 хв читати
У Києві невідомий вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета

У Києві поліцейські розшукують зловмисника, який вистрілив у фасад будівлі телеканалу з гранатомета, повідомив відділ комунікації столичної поліції.

У повідомленні не вказується назва телеканалу, але за даними деяких ЗМІ, йдеться про телеканал "112.Украіна".

"В результаті (обстрілу - ІФ) ніхто не постраждав. Подію кваліфіковано як терористичний акт. У столиці введена спеціальна поліцейська операція із затримання стрілка", - інформує столична поліція.

О 3:40 в поліцію надійшло повідомлення про те, що місцеві жителі чули звук, схожий на вибух, на вулиці Дегтярівській в Шевченківському районі Києва. За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи територіального і Головного управлінь поліції, вибухотехніки, кінологи і екіпажі патрульних.

"Прибувши на виклик, поліцейські виявили пошкоджений фасад будівлі і оточили територію, прилеглу до місця злочину. При відпрацюванні знайшли відстріляний тубус гранатомета, який направлять на проведення експертизи", - наголошується в повідомленні.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Нині зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до скоєння правопорушення, а також мотиви його здійснення.

Всі зібрані матеріали будуть за підслідністю передані до Служби безпеки України для подальшого розслідування.

Власник телеканалу "112. Україна", а також телеканалів NewsOne і ZIK - народний депутат України Тарас Козак (фракція "Опозиційний блок").

Тарас Козак входить до першої десятки виборчого списку партії "Опозиційна платформа - За життя".

У березні минулого року "Братство" Дмитра Корчинського блокувало офіс телеканалу "ZIK, у зв'язку з підготовку зміни власника та інформаційної політики. "Медведчук має намір купити ZIK... Активісти "Братства" почали цілодобове пікетування ZIK'а з метою продемонструвати готовність знищити цей канал в разі остаточного придбання його Москвою", – заявив тоді Корчинський.

У жовтні минулого року партія ""Блок Петра Порошенка "Солідарність" заявила, що "офіційна зміна власника телеканалу NewsOne на народного депутата Козака – особи з близького оточення Віктора Медведчука – є остаточним і беззаперечним доказом того, що цим ідеологічним бенефіціаром телеканалу є Росія, а справжнім власником – Медведчук".

Водночас заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук на засіданні Верховної Ради 11 липня 2019 року заявила, що у Нацради немає доказів зв'язку телеканалів "112. Україна", NewsOne і ZIK з главою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком.

"Ми живемо в правовій державі, тому керуємося виключно нормами закону... насправді ці канали куплені підставною особою, тобто зв'язку з Медведчуком ми довести не можемо", - заявила Фещук на вечірньому засіданні Верховної Ради у четвер.

Вона також повідомила, що Нацрада з телебачення і радіомовлення співпрацює з Антимонопольним комітетом України для встановлення зв'язку між кінцевими бенефіціарними власниками телеканалів "112. Україна", NewsOne і ZIK. Заступник голови Нацради уточнила, що "ці дії вже почалися після того, як стало відомо, що пан Козак (народний депутат від фракції "Опозиційний блок", власник телеканалів "112 Україна" і NewsOne Тарас Козак – ІФ) придбав ZIK".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує розпочати підготовку українських льотчиків для шведських Gripen уже зараз

У Києві відбулася церемонія прощання з генеральним директором агентства "Інтерфакс-Україна" Олександром Мартиненком

Країни Північної Європи вже підтримали Україну на EUR17 млрд і продовжать допомогу - прем'єри

Зеленський обговорив із прем'єрами Норвегії та Ісландії Саміт миру, співпрацю в оборонній сфері та підтримку України

Зеленський подякував президенту Фінляндії та прем'єру Данії за підтвердження участі в Глобальному саміті миру

Посол КНР в Україні Фань Сяньжун: Мартиненко зробив величезний внесок у розвиток інформаційної служби в Україні

Столтенберг очікує, що саміт НАТО у Вашингтоні зробить подальші кроки щодо наближення України до членства

Столтенберг запропонував, щоб союзники щороку виділяли EUR40 млрд на військову допомогу Україні

Шмигаль обговорив із послами країн ЄС відкриття переговорів про членство України та конфіскацію російських активів

У Саміті миру мають узяти участь так багато держав, як тільки можливо - президент Фінляндії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА