13:27 25.09.2018

Майже дві третини українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямі, 64% хочуть радикальних змін

2 хв читати
Майже дві третини українців вважають, що країна рухається в неправильному напрямі, 64% хочуть радикальних змін

Майже дві третини українців вважають, що Україна рухається в неправильному напрямі, 64% виступають за радикальні зміни в країні, свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного групою "Рейтинг".

Згідно з результатами дослідження, 73% опитаних вважають, що країна рухається в неправильному напрямі. Тоді як 15% респондентів мають протилежну думку - вони вважають, що напрям розвитку країни правильний. При цьому 13% не змогли відповісти.

За інформацією групи "Рейтинг", більш оптимістично оцінює стан справ молодь, чверть яких говорить про те, що країна розвивається в правильному напрямі. Найгірше оцінюють ситуацію старші люди.

В електоральному розрізі найбільше тих, хто не задоволений станом справ, - серед прихильників лідера партії "За життя" Вадима Рабиновича, одного з лідерів "Опозиційного блоку" Юрія Бойка і лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко. Водночас майже три чверті прихильників президента України Петра Порошенка переконані в правильності напряму розвитку.

Про необхідність радикальних змін у країні говорять 64% респондентів. При цьому 12% опитаних висловлюються за збереження нинішнього стану справ, 19% хочуть повернення у минуле.

У прес-релізі групи "Рейтинг" зазначається, що за останні місяці дещо зменшилася кількість тих, хто вимагає радикальних змін, зате зросла кількість прихильників стабілізації та повернення в минуле.

Радикальних змін частіше вимагали жителі Заходу, стабілізації, або повернення, як було раніше, - в південно-східних областях.

Серед прихильників кандидатів за зміни найчастіше виступали потенційні виборці музиканта та громадського діяча Святослава Вакарчука, лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка, шоумена Володимира Зеленського та мера Львова Андрія Садового. Стабілізації ситуації частіше хотіли виборці П.Порошенка, повернення в минуле - ті, хто підтримують Ю.Бойка та В.Рабиновича.

Серед зазначених політиків і громадських діячів наразі про намір брати участь у президентських перегонах заявили Ю.Тимошенко та А.Гриценко.

Соціологічне дослідження проводилося 10-18 вересня методів особистого формалізованого інтерв'ю. Опитано 2500 респондентів віком від 18 років і старше. Похибка репрезентативності дослідження становить не більше ніж 2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Порошенко і Кличко привітали Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА