16:10 16.07.2019

Поліція почала розслідування незаконної вирубки лісу в Чугуївському районі

2 хв читати
Поліція почала розслідування незаконної вирубки лісу в Чугуївському районі

Поліція почала кримінальне провадження в зв'язку з незаконною вирубкою дерев у Чугуєво-Бабчанському лісгоспі в Харківській області.

"До Чугуївського відділу поліції надійшла заява про те, що на кількох ділянках Чугуєво-Бабчанського лісового господарства було виявлено п'ять вантажівок зі спиляною деревиною. Під час огляду було встановлено, що на автомобілях перевозили 85 дерев, із них на 74 були відсутні електронні чіпи. Також у водіїв не було жодних підтверджуючих документів на переміщення або зберігання цього виду деревини", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.246 (незаконна вирубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України

Під час першочергових слідчих дій співробітники поліції встановили власників вилучених транспортних засобів і допитали свідків. У ДП "Чугуєво-Бабчанське лісове господарство" направлено запит, щоб встановити власника або постійного лісокористувача лісів і отримати відповідну документацію (договори, товарно-транспортні накладні, протоколи узгодження вартості послуг на навантаження, розвантаження і перевезення деревини, відомості матеріально-грошової оцінки).

Крім того, планується перевірка цього лісового господарства із залученням фахівців державної екологічної служби в Харківській області для того, щоб встановити збитки, завдані вирубкою лісу.

За словами активіста, що бореться з незаконними вирубками лісу в Харківській області, Богдана Черемського, тільки в машинах, затриманих поліцією, було деревини приблизно на 10 млн грн. "Це було чотири лісовози і фура зі спиляними дубами. Загальний обсяг (деревини - ІФ) - в районі 100 кубів, це близько 10 млн.грн. Але це лише піщинка в морі незаконної вирубки лісів у Харківській області", - розповів він агентству.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко оприлюднив інфографіку про проєкти, реалізовані у столиці за 10 років

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА