14:25 24.02.2020

За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за "Слугу народу" 36% - опитування

2 хв читати
За Зеленського на виборах президента готові голосувати 40% опитаних українців, за "Слугу народу" 36% - опитування

Якби найближчим часом в Україні відбулися президентські вибори, найбільше голосів отримав би нинішній президент країни Володимир Зеленський - 40% серед тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосувати.

Як свідчать результати опитування, проведеного з 13 до 17 лютого соціологічною службою Центру Разумкова, 15% опитаних українців голосували б за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка, 13,5% ˗ за лідера партії "Європейська солідарність", п'ятого президента Петра Порошенка, 10% ˗ за лідерку "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

На парламентських же виборах найближчим часом 36% тих, хто заявив, що візьме участь у виборах і визначився зі своїм вибором, підтримали б партію "Слуга народу", 15% - "ОПЗЖ", 13% - "Євросолідарність", 10% - "Батьківщину" ˗ 10%, 5% - партію "Сила і честь".

"Порівняно з результатами опитування, проведеного Центром Разумкова в січні цього року, знизився рівень електоральної підтримки партії "Слуга народу" (із 45% до 36%) і на статистично значимому рівні зросли наміри голосувати за ВО "Батьківщина" (зі 8% до 10%), за партію "Опозиційний блок"(з 0,9% до 2%).

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 до 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що представляє доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступінчаста, випадкова з квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА