07:08 18.07.2019

Зеленський: однієї моєї політичної волі недостатньо для посадок "Свинарчуків" та інших корупціонерів, потрібна така ж у правоохоронців

2 хв читати
Зеленський: однієї моєї політичної волі недостатньо для посадок "Свинарчуків" та інших корупціонерів, потрібна така ж у правоохоронців

Президент України Володимир Зеленський підкреслює, що недостатньо тільки його політичної волі для доведення до кінця гучних справ, зокрема, пов'язаних із корупцією в оборонній сфері, необхідна її наявність у керівників і співробітників правоохоронних органів.

"Уже минуло півтора місяці, і я розумію тільки одне, що політичної волі моєї особистої недостатньо, немає політичної волі у наших правоохоронних органів. Можливо, у когось і є, але чогось їм завжди не вистачає. А коли людині не вистачає , то ми будемо робити все, щоб не вистачало країні цих людей", - сказав він в інтерв'ю "Відверто з президентом", показаному в ефірі низки українських телеканалів у середу.

Зеленський навів як приклад ситуацію, коли один з керівників правоохоронних органів говорить, що "не знає, де зараз Свинарчуки, може, ховаються десь в якихось країнах". "А ми знаємо, і ти бачиш, як людина, яка обкрадала країну, заробляла на армії, спокійно їде на крутому автомобілі, їде в "5 Елемент", в спортзал Порошенка, і нормально там відпочиває. Ось що відбувається", - пояснив він .

Президент зазначив, що з першого дня після вступу на посаду він збирав усіх керівників правоохоронних органів і запропонував розібратися з найбільш гучними справами.

"Давайте зараз розберемося зі справами Майдану, що у нас з журналістами, з переслідуваннями, з убитими, що з Гандзюк? Що в цілому відбувається? Де Свинарчук? Як їх взяти? І тут почалося найголовніше: САП каже, що в усьому винно НАБУ, НАБУ каже, що винна САП, генпрокурор говорить, що була б політична воля, ми б уже всіх посадили ...", - зазначив він.

За його словами, у нової команди при владі якраз є політична воля, щоб можна було нормально і безпечно жити в Україні, щоб посадити "всіх цих грабіжників, які дуже брудно заробляли на всіх цих справах".

При цьому Зеленський вважає, що вже є перші певні просування в боротьбі з корупцією, але для більш серйозної роботи необхідно дочекатися проведення позачергових виборів до Верховної Ради 21 липня і формування нового уряду.

"Вручили підозру пану Насалику. ДБРівці зробили обшуки в Міністерстві оборони, зараз почнуть розслідувати кримінальні справи ... Але я боюся одного, що коли справа дійде до суду, нам скажуть, що ми-то тут ні при чому, все вирішує суддя. Тому я дуже чекаю того моменту, коли у нас буде вже нова Верховна Рада. Буде Верховна Рада - з'явиться нормальний уряд із нормальних людей. Частина цих людей уже у нас є, частину ще потрібно буде підібрати", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА