День фінансів, 12 липня: електрокарам - зелені номери, українцям - цифрові коди, ПриватБанку - рекордний прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 липня: електрокарам - зелені номери, українцям - цифрові коди, ПриватБанку - рекордний прибуток

1045
Новини п’ятниці, 12 липня, запам’яталися неоднозначними пропозиціями.
Зелені номери «зеленим» авто. Верховна Рада ухвалила закон, яким вводить дорожні знаки для місць паркування і зарядки електромобілів, а також – зелені номери для електрокарів. Депутати кажуть, що нововведення допоможе забезпечити доступ електромобілів до зарядних станцій.
Ціна на електроенергію для промисловості зросла. Але це ще не все. На думку глави «Укренерго», є тенденція до того, що зростання вартості триватиме. Поки ж у зв’язку з роботою нового ринку електроенергії ціна для промисловості зросла на 30% за перші 10 днів, кажуть в «Укренерго».
Українцям пропонують присвоювати цифрові коди. Радник президента України Михайло Федоров і представники Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби, Міністерства юстиції зустрілися, щоб обговорити «встановлення довіри» і світлого електронного майбутнього. Для цього, каже радник Зеленського, потрібна єдина система ідентифікації в Україні.
Субсидія чи пільга: ви маєте право вибирати. Українці мають право вибрати, чим їм вигідніше користуватися в опалювальний сезон – пільгою чи субсидією. Наприклад, якщо субсидія невелика, то громадяни можуть оплачувати комунальні послуги з урахуванням пільги.
Столичні багатоповерхівки, Кличко, ремонт. Ні, КМДА на чолі з мером поки не ремонтує особисто київські багатоповерхівки. Поки тільки взялися за підрахунки. Виходячи з них, 80 відсотків столичних багатоповерхівок потребують ремонту. Орієнтовна вартість оновлення старих будинків – 10 мільярдів гривень. За словами Кличка, власниками багатоквартирних будинків є громадяни, і саме вони відповідальні за свою нерухомість, комфорт і безпеку в них.
«ПриватБанк» відзвітував про рекордний прибуток. Держбанк в січні-червні 2019 року отримав 18,3 мільярда гривень чистого прибутку. Як повідомляють у банку, це є рекордним показником за всю історію банку. Чистий процентний дохід банку за вказаний період склав 9,8 мільярда гривень, чистий комісійний дохід – 8,5 мільярда гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас