Гібридний квадрокоптер встановив світовий рекорд автономності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гібридний квадрокоптер встановив світовий рекорд автономності

Технології&Авто
777
Середня автономність більшості дронів становить близько 30 хвилин — виробникам доводиться дотримуватися балансу між вагою конструкції і ємністю акумуляторів. Істотно збільшити час польоту можна з використанням альтернативної силової установки – що і продемонстрував в роботі іспанський стартап Quaternium, літальний апарат якого протримався в повітрі більше ніж 10 годин без дозаправки.
Свій перший квадрокоптер з гібридним двигуном під назвою HYBRiX 2.0 ентузіасти представили в 2017-му і відразу ж встановили світовий рекорд: чотири години і 40 хвилин польоту. У лютому поточного року експериментальна версія пристрою з приставкою 2.1 в назві перевершила цей показник, піднявши планку до восьми годин і 10 хвилин.
Не зупиняючись на досягнутому, в Quaternium продовжили вдосконалювати своє дітище – останній зафіксований час автономної роботи HYBRiX 2.1 склав 10 годин 14 хвилин. Це стало можливим завдяки збільшенню обсягу паливного бака до 16 літрів і додавання системи уприскування бензину до двотактного двигуна дрона.
У стандартній комплектації безпілотник важить 13 кілограмів і може перевозити до 10 кілограмів вантажу. Середня швидкість моделі становить 50 км/год, максимальна — 80 км / год.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас