Найбільший в світі супутниковий оператор Intelsat подав на банкрутство заради 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший в світі супутниковий оператор Intelsat подав на банкрутство заради 5G

Фондовий ринок
752
Найбільший в світі супутниковий оператор Intelsat разом з низкою своїх дочірніх компаній подав заяву про банкрутство відповідно до розділу 11 американського Кодексу про банкрутство.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Цей розділ передбачає реорганізацію проблемних компаній. У Intelsat очікують, що реструктуризація дозволить компанії взяти участь в аукціоні частот 5G.
«13 травня Intelsat і ряд її дочірніх структур подали добровільні заяви відповідно до глави 11, яка дозволяє компаніям провести фінансову реструктуризацію під наглядом суду, в той же час продовжуючи роботу в звичайному режимі», – йдеться в повідомленні пресслужби компанії.
За даними видання The Wall Street Journal, борги компанії становлять $14,5 млрд. Відзначається, що фінансове становище компанії ще більше ускладнилося через пандемію коронавірусу, оскільки значну частину доходу оператор отримував від забезпечення wi-fi зв’язком літаків, круїзних лайнерів і нафтових веж.
З початку пандемії акції супутникового оператора обвалилися на 89%.
Аукціон частот 5G проводить Федеральна комісія із зв’язку США, який планує перепрофілювати частину діапазону частот, що використовуються супутниковими операторами, під розгортання мереж 5G.
Як пише видання, для участі в аукціоні компанії доведеться витратити більше $1 млрд на відключення частини своїх клієнтів від супутникового мовлення, однак на даний момент таких коштів у Intelsat немає.
У разі, якщо оператор візьме участь в аукціоні, дану статтю витрат компанії компенсують. Крім того, Intelsat отримає ще близько $4,5 млрд компенсації за передачу своїх частот під мережі 5G.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас