Чи заробляють українці на інвестиціях у криптовалюту (опитування Finance.ua) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи заробляють українці на інвестиціях у криптовалюту (опитування Finance.ua)

Особисті фінанси
1472
Яких лише думок не чути про криптовалюту: поки одні стверджують, що це найбільший технологічний прорив із часів запуску інтернету, інші вважають її видом якого-небудь шахрайства. Криптовалют у світі налічується близько тисячі, але найвідомішою є bitcoin (біткойн). В Україні останнім часом підвищилася увага до біткойнів через стрімке зростання їхніх цін.
Незважаючи на те, що слова “біткойн” і “крипта” вже декілька років штурмують новини, рекламні білборди та документи із засідань рад директорів, більшість досі не зіштовухувалася напряму із криптовалютами. Тож Finance.ua вирішив запитати у своїх читачів, чи вдалося їм освоїти навик інвестування у крипту й отримати із цього бодай-якийсь прибуток.
Що засвідчило опитування:
  • 16% читачів порталу заявили, що інвестували у крипту, але втратили гроші;
  • незначній кількості опитаних (6%) вдалося заробити;
  • ще 10% інвестують у біткойни й досі;
  • та найбільший відсоток респондентів (55%) сказали, що криптовалюти – це “бульбашка”, і вони в жодному разі не стануть вкладати кошти у цю справу;
  • крім того, 13% розповіли, що вони хотіли б спробувати себе у крипті й планують зробити це найближчим часом.
За дослідженням університету Кембриджа, кількість унікальних користувачів криптовалют за рік збільшилася на 189%. У 2020 криптовалютними гаманцями володіли 101 млн осіб, при цьому самих гаманців налічується 191 млн, у той час як ще у 2016 році криптовалютами користувалися лише 5 млн осіб, а кількість гаманців на той момент становила 45 млн.
Легалізація криптовалют та блокчейну в Україні. Ще у липні цього року у Мінцифри заявили, що працюють над законопроєктом, аби внести зміни до Податкового кодексу, які необхідні для легалізації ринку віртуальних активів. Однак поки не зафіксовано будь-яких змін щодо просування документу у Верховній Раді.
Крім того, У Міністерстві енергетики ще півроку тому виявили бажання майнити криптовалюту прямо на АЕС. Тоді Міненерго доручило “Енергоатому” вивчити питання майнінгу криптовалют на потужностях АЕС. А вже у жовтні “Енергоатом” і Bitfury Holding BV підписали меморандум про співпрацю зі створення дата-центрів поблизу АЕС.
Що з криптою в інших країнах. Правовий режим криптовалют у кожній країні різний.
Наприклад, у Німечинні криптовалюту визнають в якості розрахункової грошової одиниці. У Японії криптовалюта також є законним платіжним засобом з податком на покупку.
У Китаї операції з біткоїном заборонені для банків, але дозволені для фізичних осіб, при цьому країна лідирує в області майнінгу через наявність найбільших виробничих потужностей.

Як отримувати $1000 на місяць, не працюючи

У Швейцарії на криптовалюту поширюються такі ж правила, як і на іноземні валюти, і ця країна є однією з найбільш сприятливих за юрисдикцією для біткоїн-стартапів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас