ua en ru

"Динамо" вибило "Шахтар" з розіграшу Кубка України

"Динамо" вибило "Шахтар" з розіграшу Кубка України Фото: "Динамо" - "Шахтар" (facebook.com/fcdynamoua)

Чинний чемпіон залишився за бортом турніру

Київське "Динамо" вибило донецький "Шахтар" з Кубка України сезону 2019/20 на стадії 1/8 фіналу. Зустріч на столичному НСК "Олімпійський" завершилася з рахунком 2:1.

З перших хвилин команди розпочали діяти по-спортивному агресивно. Кияни повели у зустрічі в середині першого тайму. На 22 хвилині автором забитого м'яча став капітан команди Сергій Сидорчук. Підопічні Луїша Каштру тут же перехопили ініціативу та активізувалися біля воріт суперника.

Традиційно у поєдинку принципових суперників не обійшлось без вилучень. На 89 хвилині півзахисник "Динамо" Володимир Шепелєв зірвав небезпечний прохід Тайсона ударом ззаду по ногах. За що арбітр показав червону картку.

"Гірникам" завдяки голу Тараса Степаненка на 92 хвилині вдалося перевести матч у додатковий час. Через дві хвилини автор гола донеччан отримав другу жовту картку в грі та покинув поле, а склади команд зрівнялися.

Переможний м'яч був забитий на 109 хвилині Денис Попов, головою відправивши м'яч у сітку після подачі з кутового. Це був дебютний гол для чемпіона світу U-20 в основі "біло-синіх".

Таким чином, київський клуб здобув путівку у чвертьфінал Кубка України, а у трофея буде новий володар вперше з 2015 року.

Минулого розіграшу команди зустрілися на стадії чвертьфіналу. У підсумку донецький клуб у серії пенальті вибив "біло-синіх" і виграв четвертий поспіль Кубок України, розгромивши у фіналі першоліговий "Інгулець" (4:0).

Зазначимо, "Шахтар" залишається рекордсменом за перемогами в турнірі (13), у "Динамо" поки що на два трофеї менше.