Ford розробить обмін інформацією між машинами на базі блокчейна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford розробить обмін інформацією між машинами на базі блокчейна

Фінтех і Картки
124
Ford розробляє систему обміну інформацією між транспортними засобами концерну на основі блокчейн-технологій. Про це стало відомо з патентної заявки, що надійшла у Відомство з товарних знаків США.
У документі наголошується, що робоча назва технології — «співпраця між транспортними засобами для регулювання трафіку», і основним завданням системи на першому етапі розробки стане інформація для зменшення заторів.
«Система буде тимчасово дозволяти окремим транспортним засобам підвищувати швидкість при знаходженні в менш завантажених рядах, а також вливатися в потік і вільно проїжджати у міру необхідності», — зазначається в заявці. «Інші учасники потоку будуть добровільно займати більш повільні ряди, щоб дозволити машинам споживачів вийти на їхню смугу за потреби».
На другому етапі розробки Ford планує ускладнити систему — для цього вони створять «біржу часу», де водії зможуть використовувати різну кількість токенів залежно від ступеня потреби.
«Час, відведений на виконання запиту споживчого транспортного засобу, грунтуєтся на кількості витрачених токенів CMMP. Наприклад, водій, який спізнюється на важливу зустріч, може попросити інші транспортні засоби пропускати його протягом 10 хвилин на певній дорозі або шосе за 60 токенів CMMP — за курсом 10 секунд за токен», — йдеться в описі до патенту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас