19:48 23.09.2018

У Фінляндії тривають обшуки в будинках і офісах компанії, пов'язаної з Естонією і Росією

2 хв читати
У Фінляндії тривають обшуки в будинках і офісах компанії, пов'язаної з Естонією і Росією

На фінському архіпелазі Турку (Turku) і в регіоні Варсінай-Суомі (Varsinais-Suomi) проводиться масштабна поліцейська операція у зв'язку з діяльністю компанії, ймовірно, пов'язаної з Естонією і Росією, повідомляють місцеві ЗМІ.

За їхніми даними, мова йде про фірму, яка роками скуповувала земельні ділянки поблизу стратегічно важливих об'єктів Фінляндії.

Прем'єр-міністр Юха Сіпіля (Juha Sipila) країни повідомив в неділю радіостанції Yle Radio Suomi, що уряд поінформований про поліцейську операцію, що триває на архіпелазі Турку.

Під час операції поліцейські проводять обшуки в будинках, а також перевіряють офіси зареєстрованої в Фінляндії компанії, власники якої знаходяться в іншій країні Євросоюзу. Поліція не розкриває, що це за фірма і де знаходяться її власники. Всього перевірено 17 об'єктів. Очевидці розповідають, що район перевірок оточують патрульні катери і авіація, район закритий для польотів.

Центральна кримінальна поліція підозрює, що фірма займалася відмиванням грошей в особливо великих масштабах, а також використовувала для роботи нелегалів. Що стосується фінансових махінацій, йдеться про кілька мільйонів євро.

Поліція затримала трьох підозрюваних, один з яких у неділю був звільнений.

Видання, яке виходить шведською мовою, Svenska Yle Spotlight раніше цього року повідомляла про те, що компанія, пов'язана з росіянами, мала проблеми з фінською владою, так як надавала послуги з розміщення туристів в порушення отриманого від фінської влади дозволу на будівництво.

Оператор телеканалу Yle, який побував на місці проведення операції, повідомив, що поліція перекрила дорогу, що веде до будинку, який належить компанії Airiston Helmi Oy.

За даними газети Iltalehti, компанія пов'язана з Росією і працює на території Естонії.

Видання нагадало, що поліція безпеки Фінляндії в 2016 році застерегла щодо купівлі росіянами нерухомості поблизу стратегічно важливих об'єктів.

Естонська газета Postimees повідомила в неділю на своєму сайті, що у компанії Alfons Hakans Oy є надзвичайні повноваження для проведення днопоглиблювальних робіт і, наприклад, для будівництва доків і посадочних майданчиків для вертольотів. Фірма також проявляє інтерес до старих суден Сил оборони Фінляндії, під прикриттям туристичного проекту придбала військовий корабель, а власник і керівник фірми Alfons Hakans Oy Йоаким Хаканс придбав на аукціоні Служби постачання військово-морських сил Фінляндії мінний загороджувач, який в підсумку надійшов в розпорядження Ariston Helmi.

Заснована в 1910 році в Фінляндії компанія Alfons Hakans вийшла на естонський ринок в 2004 році і, згідно з даними на сторінці фірми, на керівних посадах підприємства перебувають в основному громадяни Естонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА