На ринку житлової нерухомості немає надлишку "метрів" - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку житлової нерухомості немає надлишку "метрів" - експерти

Нерухомість
1750
На ринку нерухомості немає проблеми “навісу зайвої пропозиції”, обсяг введених в експлуатацію площ підкріплено відповідним зростанням попиту з боку переселенців та інших категорій населення.
Про це в аналітичному звіті пише консалтингова група IMF group Ukraine.
Водночас експерти відзначають зростання на ринку первинної житлової нерухомості кількості пропозицій економ і комфорт-класу, А також скорочення площі квартир, що продаються.

Інвестуйте в нерухомість 🌃

“Популярна теза про те, що на будівельному ринку сьогодні існує величезний навіс пропозиції, що тисне на ціни, і вартість квартир в наступні роки буде зростати темпами, які істотно поступаються динаміці ВВП, на мій погляд, не коректна”, – зазначає економіст Григорій Кукуруза.
Він нагадав, що лише за офіційними даними, співвідношення наявного житлового фонду на душу населення в Києві залишається на тому ж рівні, що і 10 років тому. І це без урахування амортизації.
“По-друге, кількість людей з окупованих територій, які мігрували в Київ, але офіційно ніде не зареєстровані, оцінюється ще приблизно в 0,5-0,7 млн осіб або 20% від офіційного населення Києва”, – вважає експерт.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас