Доступність посилання

ТОП новини

Російська армія нарощує сили біля кордонів України – ГУР


Представник ГУР Міноборони України, зокрема, поінформував про збільшення авіаційної компоненти збройних сил Росії на українському напрямку
Представник ГУР Міноборони України, зокрема, поінформував про збільшення авіаційної компоненти збройних сил Росії на українському напрямку

Російська армія біля кордонів Росії нарощує свої сили, воєнна розвідка України фіксує значні зміни в структурі російських військ – про це в ефірі програми Радіо Свобода «Донбас.Реалії» заявив представник Головного управління розвідки українського Міністерства оборони Вадим Скібіцький.

За його словами, з 1 грудня новостворені поблизу державного кордону російські військові з’єднання набули оперативної готовності і здатні виконувати завдання на території України.

Також Скібцький поінформував про збільшення авіаційної компоненти збройних сил Росії на українському напрямку.

Читайте також: Звідки може вдарити Росія: найнебезпечніші напрямки, кількість військ і техніки на кордоні

За даними військової розвідки, зараз кількість літаків тактичної авіації Російської Федерації в прикордонних районах досягла 500 одиниць, військових вертольотів – понад 300.

«Всі аеродроми були відбудовані, модернізовані, вони приведені до сучасних вимог. Вони всепогодні, можуть використовуватися вдень і вночі, в будь-яку погоду. По-друге: було здійснено посилення всіх підрозділів і частин, які розгорнуті на цих аеродромах, сучасною технікою. Це – сучасні винищувачі, бомбардувальники. І по-третє, вони дуже активно застосовувалися, насамперед екіпажі цих літаків, під час конфлікту в Сирії. А це бойовий досвід, який вони набули під час сучасного воєнного конфлікту», – розповідає Вадим Скібіцький.

Російська армія біля кордонів України зростає
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:06:07 0:00

За даними українських військових, збройні сили Росії зосередили на українсько-російському кордоні, а також на окупованих територіях понад 80 тисяч військовослужбовців. Починаючи з 2016 року в Західному і Південному військових округах Російської Федерації, що межують з Україною, створили три нові мотострілецькі дивізії.

Начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що загроза повномасштабної військової агресії з боку Росії зараз найвища з 2014 року.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, наведеними 17 грудня, в період із 14 квітня 2014 року до 15 листопада 2018 року, на Донбасі загинули понад три тисячі цивільних.

XS
SM
MD
LG