ua en ru

На Донбасі за добу жоден український військовий не постраждав

На Донбасі за добу жоден український військовий не постраждав Фото: ООС на Донбасі (facebook.com/ato news)

Бойовики двічі за ніч порушили "шкільне перемир'я"

У районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі бойовики 32 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ за минулу добу, вночі двічі обстріляли з великокаліберних кулеметів позиції ООС поблизу Гнутового та Талаківки. Про це штаб ООС повідомив у Facebook.

Бойовики вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках - із танків, ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 і 120 мм.

Ворог обстрілював українські позицій в районах населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Новолуганське, Майорське, Південне, Новгородське, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Лебединське, Водяне та Широкине.

У районах Троїцького, Новолуганського, Новгородського, Новомихайлівки, Чермалика, Гнутового та Лебединського окупанти 9 раз обстріляли позицій Об’єднаних сил із заборонених мінськими угодами ствольної артилерії та мінометів, а поблизу Лебединського - вівся обстріл наших позиції з танків.

Під час загостренні ситуації підрозділи ОС відкривали вогонь у відповідь для придушення вогневих засобів противника.

За даними розвідки, трьох окупантів знищено.

Ранкове зведення на 07:00 29 серпня 2018 року #ООС #операція_ОС #ранкове_зведення Упродовж минулої доби, 28 серпня,...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Вівторок, 28 серпня 2018 р.

На сході України опівночі в середу, 29 серпня, набуло чинності чергове перемир'я, цього разу - у зв'язку з початком навчального року. Новий режим тиші на Донбасі був узгоджений в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 серпня.