07:46 06.09.2020

Відпущені 25 із 34 затриманих на акціях протесту в Мінську студентів

1 хв читати
Відпущені 25 із 34 затриманих на акціях протесту в Мінську студентів

Відпущені 25 з 34 студентів, які були затримані на акціях протесту в Мінську в суботу, повідомила агентству "Інтерфакс-Захід" офіційний представник ГУВС Мінміськвиконкому Наталія Ганусевич.

За словами Ганусевич, за участь у несанкціонованих масових заходах за суботу затримано 34 студенти. "Всі притягнуті до адміністративної відповідальності, 25 осіб відпущено, дев'ять будуть перебувати в місцях тимчасового утримання до суду", - сказала вона.

Ганусевич пояснила, що ці дев'ять осіб "повторно притягуються до адміністративної відповідальності за участь у несанкціонованих заходах".

Як повідомлялося, за участь у несанкціонованих заходах в Мінську в суботу міліція затримала понад 30 осіб. "Всі ці громадяни демонстрували недержавну символіку, вигукували гасла. Міліція на це реагувала", - сказала агентству "Інтерфакс-Захід" Ганусевич.

"Затримані були доставлені до територіальних РУВС для подальшого розгляду", - уточнила вона.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську - 10,12%.

У суботу, 5 вересня, в Мінську також проходило кілька несанкціонованих акцій, зокрема, студентів, а ще жіночий марш. За попередніми даними МВС, він завершився без затримань.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА