Доступність посилання

ТОП новини

Депутат від БПП пропонує провести інавгурацію Зеленського 1 червня


Раніше у Верховній Раді запропонували провести інавгурацію Володимира Зеленського 19 квітня
Раніше у Верховній Раді запропонували провести інавгурацію Володимира Зеленського 19 квітня

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови №10270-4, яка передбачає проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 1 червня 2019 року.

«Провести 1 червня 2019 року о 10 годині у залі засідань Верховної Ради України урочисте засідання Верховної Ради України з нагоди складення присяги Українському народові новообраним Президентом України», – йдеться в документі.

Автор постанови – народний депутат Олександр Сугоняко, що входить до депутатської фракції «Блок Петра Порошенка». Зараз постанова перебуває на розгляді профільного комітету.

Читайте також: На інавгурації Зеленського буде представництво США найвищого рівня – Волкер​

3 травня позафракційний народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував постанову, в якій запропонував провести інавгурацію Зеленського 19 травня.

13 мільйонів 541 тисяча 528 виборців проголосували за Володимира Зеленського. Це 73,22% від числа учасників повторного голосування на виборах, яке відбулося 21 квітня.

За чинного президента Петра Порошенка проголосували 4 мільйони 522 тисячі 450 виборців, що становить 24,45% від числа учасників голосування.

Інавгурація має відбутися не пізніше ніж за 30 днів після офіційного оголошення результатів, тобто до 3 червня 2019 року. Президент повинен присягнути українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради.

Президент Зеленський – коли інавгурація?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:59 0:00

XS
SM
MD
LG