АРМА буде реалізовувати заарештовані активи на голландських аукціонах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АРМА буде реалізовувати заарештовані активи на голландських аукціонах

Казна та Політика
286
Кабінет міністрів підтримав ініціативу Агентства щодо розшуку та менеджменту активів (АРМА) про введення моделі голландських аукціонів для продажу заарештованих активів.
Відповідну постанову Кабміну було прийнято на урядовому засіданні 15 липня, повідомив заступник голови АРМА Володимир Павленко на сторінці агентства в Facebook.
“Завдяки новій постанові Кабінету міністрів України є дві хороші новини: тепер АРМА зможе реалізувати арештоване майно на відкритих торгах за моделлю голландського аукціону, що дозволить економити кошти і час при організації повторних електронних торгів; усунено юридичну колізію, яка досі ускладнювала покупцям активів набуття права власності на придбане через торги майно”, – зазначив Павленко.
За його словами, впровадження моделі голландських аукціонів дозволяє реалізовувати майно без необхідності кожного разу робити переоцінку активу.
“Тепер рухоме майно зможе бути продано за ціною 30% від початкової вартості, а нерухоме майно – за ціною 40%, в разі, якщо не буде знайдений покупець на велику вартість”, – пояснив він.
Також, за словами Павленка, змінено процедуру оформлення права власності на нерухоме майно, яке продається АРМА.
“Раніше ми укладали письмовий договір купівлі-продажу, не нотаріальний. Але покупці зіткнулися з проблемою, що не можуть оформити право власності, оскільки договір є не нотаріальним, хоча це прямо передбачено нашим законом. Тепер реалізація права власності буде проходити за аналогією, як у державної виконавчої служби. тобто, переможець буде звертатися до нотаріуса і буде оформлятися свідоцтво про придбання нерухомого майна з публічних торгів. На підставі цього свідоцтва буде здійснюватися реєстрація права власності. Таким чином, право покупця буде захищеним”, – зазначив він.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас