17:15 22.04.2020

Кличко: Ослаблення карантину можливе лише в разі зниження кількості захворілих коронавірусом

2 хв читати
Кличко: Ослаблення карантину можливе лише в разі зниження кількості захворілих коронавірусом

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що ослаблення карантинних обмежень та відновлення роботи метрополітену можливе лише в разі відсутності зростання кількості хворих коронавірусом.

"Ми бачимо наразі сплеск кількості хворих, майже сто випадків захворювання лише за минулу добу ... Експерти кажуть, що пік може бути наступного тижня. Щодо зняття обмежень ... Ми розробили план м'якого виходу з карантину, зняття обмежувальних заходів, але все це залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу", - сказав Кличко в середу в ефірі телеканалу "Україна 24".

При цьому міський голова зазначив, що обмеження послаблюватимуться, "тільки-но з'являться цифри, які покажуть, що зменшення (кількості хворих) уже є".

"Усе залежить від ситуації, від кількості хворих, щоб жодним чином не допустити інфекційного вибуху", - наголосив Кличко.

Відповідаючи на запитання про те, чи може Київ самостійно ухвалити рішення про часткове ослаблення карантину, не чекаючи на рішення Кабінету Міністрів, мер сказав: "Ми всі спираємося на поради фахівців - медиків, вірусологів, ми спираємося на досвід інших країн, щоб у жодному разі не припуститися помилок, які були зроблені в Італії, Іспанії, США. Ми спираємося тільки на цифри - це не питання місцевої влади, міста Києва або Кабміну".

Він розповів, що ретельно вивчає досвід інших країн і міст у поступовому виході з карантину, щоб обмеження зняти коректно, без наслідків для життя і здоров'я киян.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про те, коли може почати працювати столичний метрополітен, мер Києва зазначив, що столична влада не повторюватиме помилок Італії в цьому питанні. "Я не експерт-вірусолог ... Щойно пройдемо пік, якщо наступного тижня зростання не буде, ми далі публікуватимемо розроблені плани, й обмеження зніматимуться".

Говорячи про те, чи означає це, що 12 травня може відновитися робота метро, мер сказав: "Однозначно ми інформуватимемо. Ще раз: усе залежить від цифр, кількості людей, які захворіли".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА