07:16 15.08.2020

Повернення Білоруссю "вагнерівців" в Росію є недружнім кроком - секретар РНБО

2 хв читати
Повернення Білоруссю "вагнерівців" в Росію є недружнім кроком - секретар РНБО

Повернення білоруською владою бойовиків "Вагнера" в Росію - це недружній крок щодо України, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"На жаль, влада Білорусі прийняла не правове рішення, яке не відповідає духу двосторонніх взаємин, і є недружнім кроком щодо України", - прокоментував він ситуацію, пов'язану з поверненням бойовиків приватної військової компанії "Вагнер" в Росію, повідомляється на сторінці РНБО в Фейсбук.

Данилов зазначив, що, на жаль, це рішення негативно позначиться на відносинах двох держав, оскільки Україна зібрала достатньо доказів участі бійців "Вагнера" в збройному конфлікті на Донбасі в складі незаконних збройних формувань Російської Федерації.

Офіс Генерального прокурора України ще 11 серпня звернувся в Генпрокуратуру Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб, затриманих 29 липня 2020 року правоохоронними органами Білорусі. Всім цим 28 особам, серед яких 9 громадян України, було обґрунтовано повідомлено про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

В РНБО зазначили, що закон і повага до правових процедур вимагали від білоруської сторони іншого рішення щодо "вагнерівців".

"Зі свого боку хочемо зазначити, що Україна знайде час і можливість, маючи доказову базу, залучати всіх винних у скоєнні злочинів на нашій території до кримінальної відповідальності, в якій би далекій країні вони не ховалися", - зазначив Данілов.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" повернула в роботу основну лінію енергопостачання окупованої ЗАЕС

UNITED24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА