Міжбанк: на користь гривні зіграють кілька факторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на користь гривні зіграють кілька факторів

Валюта
1155
У понеділок, 5 жовтня, тренд на валютному міжбанку буде повністю залежати від завдань і курсових інтересів найбільших гравців. Після завершення минулого місяця і кварталу бізнес вже увійшов у звичайний діловий ритм, і це позначається на статистиці валютного ринку. За прогнозами Finance.ua, обсяги торгів у понеділок будуть перебувати в межах до $210 млн при здійсненні до 420-620 угод.
На користь гривні зіграє потреба у компаній закривати свої розрахунки з персоналом по зарплаті за вересень, проведення ними орендних платежів і оплат сировини і матеріалів. На всі ці операції клієнтам потрібна гривня, і це забезпечить приплив валюти на міжбанк. Тим більше, що відшкодування ПДВ за минулий період вже майже повністю витрачені експортерами.
Проти нацвалюти спрацює продовження купівлі валюти нерезидентами і “дочками” іноземних компаній під репатріацію дивідендів, а також певний настрій учасників ринку на подальшу плавну девальвацію гривні. Продавці валюти, бачачи, що котирування поступово зростають – притримують частину валютної виручки, вважаючи за краще її витрачати по мінімуму. Це періодично скорочує обсяг пропозиції і на тлі стабільного попиту провокує зростання котирувань.
Готівковий ринок продовжить працювати з огляду на котирування міжбанку і періодично буде активно міняти котирування основних валют протягом дня. Особливо по євро і рублю. По євровалюті – через стрибки курсу євро щодо долара на міжнародних ринках, що позначається і на парі євро/гривня. По рублю – через постійні зміни співвідношення рубля до долара, що пов’язано як зі зміною цін на нафту, так і з продовженням політичних і економічних санкцій проти РФ з боку країн ЄС і США. Для зменшення своїх ризиків по готівковому євро власники обмінників збережуть спред між купівлею/продажем по ньому на рівні 20-30 копійок на євро, а по долару вони як і раніше обмежаться спредом в межах 15-20 копійок.
Тактика Нацбанку на валютному ринку сьогодні особливо не зміниться. При невеликих коливаннях курсу долара в межах до 5-8 копійок НБУ постарається в ситуацію не втручатися і дасть учасникам ринку самим шукати компроміс по курсу. При зростанні курсових коливань на торгах понад 8-10 копійок ми побачимо або виходи Нацбанку з відповідною інтервенцією, або як альтернативу продажу валюти Укргазбанком.
Курси міжбанку за прогнозом Finance.ua на 5 жовтня будуть в межах: долар – коридор 28,30 – 28,50 гривень, євро – коридор 33,10 – 33,50 гривень.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть перебувати в межах: долар – коридор купівель і продажів 28,20 – 28,60 гривень, євро 32,65 – 33,50 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,36 / 28,37
Євро – 33,22 / 33,23
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас