Ринок вживаних авто: чого варто очікувати українцям найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок вживаних авто: чого варто очікувати українцям найближчим часом

Особисті фінанси
2374
Українським автолюбителям розповіли про те, чого варто очікувати на ринку вживаних машин найближчим часом.
Про це повідомляє Auto-Consulting із посиланням на думку експертів.
За словами директора компанії АМТС Сергія Таранкова, ціни на закупівлі на ринку старих автомобілів в порівнянні з весною виросли на 30%. Він вважає, що така тенденція пов’язана зі зменшенням кількості пропозицій старих авто. Пов’язано це було з карантином і закриттям пункту прийомів автомобілів з-за кордону.
Навесні на західних аукціонах на добу виставлялося близько 40-45 тисяч автомобілів, а влітку – тільки близько 12 тисяч. Через це ціни закупівлі почали стрімко підніматися.
Говорячи про наш ринок, директор з маркетингу Групи компаній “АІС” Сергій Боровик зазначив, що у валютному еквіваленті вони істотно не змінилися. Від початку року попит почав зростати швидкими темпами і в липні ринок вживаних авто досяг рекордних показників. В основному на нашому ринку більше стало з’являтися “американців” і “корейців”, а також електромобілів.
Зараз же попит значно вище, ніж навесні поточного року, але він все ж трохи менше, ніж в аналогічні місяці минулого року.
Як заявив Таранков, найбільшою популярністю для імпорту з країн ЄС користуються автомобілі 2003-2008 років випуску. За його словами, в Україні почали більше везти Renault/Dacia – їх до третини всіх обсягів.
У свою чергу Боровик вважає, що величезний попит на старі автомобілі однозначно не дозволить цінам на них знижуватися. Активізацію ринку експерти прогнозують ближче до середини жовтня, разом з поставками нових автомобілів.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Укравтопрому, у серпні українці зареєстрували 32,8 тис. вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. Така кількість реєстрацій імпортного секонд-хенду на 35% перевищила показник річної давнини.
Часто за кермом? Економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Кредитні картки для водіїв 🚗

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас