МЕРТ пропонує продовжити заборону на експорт дорогоцінних металів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ пропонує продовжити заборону на експорт дорогоцінних металів

Казна та Політика
204
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розробило проект переліку товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2019 рік.
Відповідний проект оприлюднено для обговорення на сайті МЕРТ.
Так, пропонується встановити нульову квоту на експорт срібла (включаючи срібло з покриттям із золота або платини), у необробленому або напівобробленому вигляді, або у вигляді порошку (крім банківських металів), золота (включаючи золото з покриттям із платини), необробленого або напывобробленого, або у вигляді порошку (крім банківських металів); відходів або брухту дорогоцінних металів або металів, лакованих дорогоцінними металами, інших відходів або брухту з вмістом дорогоцінних металів або сполук дорогоцінних металів, що використовуються головним чином для видобування дорогоцінних металів.
“Основним результатом запропонованого регулювання буде перешкода масовому вивозу золота та срібла, крім банківських металів, як сировини”, – йдеться в пояснювальній записці до проекту.
Також МЕРТ запропонувало перелік товарів, які можуть містити озоноруйнівні речовини, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню у 2019 році. Ліцензії на експорт та імпорт цих товарів надаються Мінприроди на виконання положень Монреальського протоколу на підставі погодження на ввезення або вивезення озоноруйнывних речовин.
Також планується продовжити на 2019 рік ліцензування експорту антрациту.
При цьому, як виходить з постанови Кабінету Міністрів “Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2018 рік” від 20 грудня 2017 р. № 1018, зазначені переліки залишаються практично незмінними.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас