Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: полонених Росією моряків України зустрічали оплесками у суді


Суд на українськими моряками, Москва, 15 січня 2019 року
Суд на українськими моряками, Москва, 15 січня 2019 року

Суд над моряками

Суд у Москві 15 січня залишив під вартою 20 полонених українських моряків і переніс на сьогодні засідання щодо чотирьох інших – Володимира Лісового, Віктора Беспальченка, Володимира Варимеза та Владислава Костишина. 17 морякам продовжили термін тримання під вартою до 24 квітня, ще трьом – Андрію Ейдеру, Андрію Артеменку та Василю Сороці – до 26 квітня.

Слухання, за вимогою ФСБ, відбувалося у закритому режимі. Українці свідчити відмовилися. За Женевською конвенцією про військовополонених, вони повинні бути негайно звільнені, заявляють у Києві.​ Присутні у будівлі суду люди, серед яких були родичі і дипломати, зустріли моряків аплодисментами.

Історії полонених – що ми знаємо про українських моряків? Читайте про це у матеріалі.

Тепер стисло:

УПЦ (Московського патріархату) «не збирається» виїжджати з Києво-Печерської лаври, заявив настоятель монастиря.

Члени Палати громад парламенту Великої Британії відхилили урядовий план про умови виходу країни з Європейського союзу.

Через «шатдаун» президент США Дональд Трамп був змушений самостійно замовляти і оплачувати піцу, бургери і картоплю фрі на прийом у Білому домі, організований для футболістів Clemson Tigers.

Президент США, який є прихильником фастфуду, замовив їжу з McDonald’s, Burger King і Wendy’s
Президент США, який є прихильником фастфуду, замовив їжу з McDonald’s, Burger King і Wendy’s

Документи, які нещодавно виявили в архівах КДБ УРСР, свідчать про те, що НКВС передавало до гестапо біженців із Німеччини, які сподівалися знайти в СРСР порятунок від Гітлера.

Китайський космічний апарат, що успішно сів на зворотному боці Місяця, здійснив перший в історії людства біологічний експеримент на місячній поверхні – доставлене на Місяць насіння бавовнику вперше проросло.

Посміялись і досить

Згода на секс, яку активно висміювали дотепники в інтернет-мережах, не має нічого спільного із розписками чи письмовими дозволами. Це не втомлюються пояснювати юристи. За змінами до Кримінального кодексу стоять реальні історії людей. Ось лише одна з них: «Була собі жінка. Її рідні казали їй, що вона не здатна сексуально задовольнити свого чоловіка, тому він її ґвалтує. А ще казали, що це така любов і гірше було б, якби він взагалі не мав до неї потягу. Вона знає, що це не так, але піти від чоловіка боїться, бо тоді він її знищить, бо вже погрожував вбити чи облити кислотою». Інші історії домашнього насильства та як діяти у таких випадках – у матеріалі Радіо Свобода.

Нікому не дозволяйте кривдити себе!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG